ROMÂNIA BREAKING NEWS

Întrevedere: Pavel Filip – Mamuka Bakhtadze: Republica Moldova și Georgia doresc să confere un nou impuls Parteneriatului Estic

Întrevedere: Pavel Filip – Mamuka Bakhtadze: Republica Moldova și Georgia doresc să confere un nou impuls Parteneriatului Estic

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze. Întâlnirea a avut loc în marja evenimentelor consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic (PaE), care se desfășoară la Bruxelles.

Premierii celor două state au abordat subiecte ce țin de relațiile bilaterale moldo-georgiene și buna cooperare în cadrul structurilor internaționale și regionale, accentul fiind pus pe Parteneriatul Estic și perspectiva de integrare în UE. Pavel Filip și Mamuka Bakhtadze au spus că  Republica Moldova și Georgia sunt interesate să confere un nou impuls Parteneriatului Estic, pentru atingerea unor rezultate tangibile.

Șefii de Guverne s-au pronunțat, de asemenea, pentru intensificarea cooperării în domeniul comercial-economic, menționând importanța activității Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene de colaborare comercial-economică, care se va convoca în toamna acestui an, la Chișinău. Republica Moldova s-a arătat  interesată să preia experiența georgiană în domeniul dezvoltării turismului.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: