ROMÂNIA BREAKING NEWS

Între țiganizare și stigmatizare de Ion Măldărescu

Prin anii’ 90, Franța, „sora mai mare a României”, făcea o campanie deșanțată, catalogând pe toți românii drept țigani. A doua zi după eclipsa totală de soare din august 1999, presa franceză consemna cu nerușinare că pe timpul eclipsei, românii s-au ascuns în case de teama vârcolacilor. Cu doi-trei ani în urmă, presa italiana i-a nedreptățit pe români, aplicându-ne ștampila de cerșetori-țigani. În prezent, în presa elvețiană românii sunt numiți „ciori” și „corbi”.

Nordicii se plâng că păcălicii-țigani din România i-au înșelat, vânzându-le bronz și cupru drept aur. De mai bine de douăzeci și doi de ani, Occidentul ne dă lecții de democrație, dar să ne amintim cum s-au purtat „democrații” occidentali cu țiganii: „Modul în care președintele Franței, Nicolas Sarkozy, îi tratează pe țiganii români e unul nazist. […] țările nordice, Germania și Anglia, s-au sesizat în această privință și consideră că președintele Franței nu procedează în conformitate cu legile Uniunii Europene. Sarkozy nu acționează deloc corect referitor la expulzarea țiganilor noștri, întrucât au dreptul la liberă circulație, drept ce nu le poate fi îngrădit. Mai mult, în U.E., un cetățean care a comis fapte penale este condamnat și încarcerat în țara unde le-a comis, nu îl trimite nimeni în țara de origine. «Jala pandado! » (Du-te la pușcărie, pe țigănește), asta i-aș spune hitleristului Sarkozy”[1]. O explicație coerentă și fermă din partea oficialităților românești se impunea sine die, dar, din păcate, lipsa de profesionalism a diplomației românești postdecembriste nu poate fi contestată. De asemenea, lipsa totală de reacția față de atentatele de acest fel asupra identității de neam este mai mult decât condamnabilă. Ghetoul de mentalități înconjurat de un zid de fum, creat de minți rasiste, în care ne aruncă Occidentul, pune un major semn de întrebare asupra oficialităților românești: incompetență, teamă, slugărnicie, corupție sau vînzare de neam?

Modul condamnabil de a face sluj în fața Înaltei Porți – Uniunea Europeană, „noua Uniune Sovietică” (așa cum o numește, pe drept cuvânt, prof. univ. Corvin Lupu) este reprezentat de afirmația umilitoare făcută de însuși actualul președinte al țării: „…românii – cetățeni de rangul doi ai Europei”. Președintele României și guvernele perindate la cârma țării au avut tupeul să se rățoiască doar la români, dar își încovoie slugarnic spinările în fața oricărui „vizir cu firman”, venit de la Washington, de la Bruxelles sau de aiurea. Exportăm slugărnicie și supunere necondiționată în fața comisarilor contemporani de orice proveniență! Să nu ne mirăm că, acceptând această etichetă fără a reacționa ferm, vom fi tratați ca cetățeni de rangul doi, ca slugi. Tot așa procedau și comisarii sovietici. Nu fac discriminare!

În anii ’40, evreii – nu comentez aici din ce pricină – au fost stigmatizați, deportați, închiși în lagăre, numai pentru că erau evrei. După Al Doilea Război Mondial, dar și acum, au știut și încă știu să facă din „Industria holocaustului” o sursă profitabilă[2]. Astăzi, noi, românii, europeni – cu sau fără voia U.E. -, suntem arătați cu degetul. Ni s-a aplicat eticheta de țigani, de-a valma, iar naivii și neinformații dau crezare. Guvernul României, M.A.E., deși ar trebui să procedeze asemenea omologilor lor israelieni, se comportă precum slugile. Constipați de servilism, nu au demnitatea să spună răspicat că ROMÂNII nu sunt ȚIGANI! Respectând realitatea, există numeroși infractori și printre emigranții români. De ce nu-i pedepsesc „democrații” occidentalii pe infractori – indiferent de ce naționalitate sunt – conform legilor U.E. și/sau al fiecărui stat European? Pe de altă parte, infractorii, fie ei țigani sau români, sunt scoși în prim plan fără a se prezenta proporția, comparativ cu borfașii băștinași ai statului respectiv. Slavă Domnului, au și ei destui.

Nu mă dau în vânt după simpatia țiganilor cu kilograme de lanțuri la gât, cu palate de prost gust și cu automobile de lux, care au ajuns să ne sfidează la noi acasă, dar asta-i altă treabă de care putreziciunile strecurate în conducerea țării noaste se fac vinovate, începând cu primul președinte postdecembrist. Sângele apă nu se face! Totodată, incapacitatea majorității țiganilor de a se adapta la un stil de viață ordonat, pagubele și infracțiunile săvârșite prin țările unde s-au aciuat, reluând viața de nomazi de altădată, au compromis etnia țigănească și denumirea de țigan. Cu acordul autorităților, după ’89, s-a colportat stereotipul încercat după ocupația sovietică a anilor ’50. Abandonat repede, fiind dezmințit de realitatea bunului simț, acum s-a ivit oportunitatea de a se debarasa de numele deja „compromis” de țigan, dar utilizat în toate țările lumii, pentru a se ascunde, machiavelic, în spatele denumirii apropiate celei de român. De unde până unde „rrom”?, când sunt țigani în modernitate veniți din strămoșia lor. Și-au compromis numele, n-au decât să și-l poarte în continuare, după cum ceilalți (români, nemți, francezi, americani…), trebuie să și-l accepte, fiecare cu conotațiile pozitive sau negative asociate. Să nu ignorăm tupeul și agresivitatea clanurilor țigănești, scăpate de sub controlul autorităților românești, care domină prin violență și amenințări unele zone locuite de cetățenii României și cărora până și „mascații” le fac față cu dificultate. Armata de cerșetori aruncați pe străzile țării de către aceiași conducători de clanuri, traficul de carne vie practicat pe scară largă, pentru care primim reproșuri justificate din partea Occidentului îi lasă nedumeriți și legați la mâini pe cei care sunt plătiți să facă ordine și cărora le este teamă ca același Occident parșiv să nu-i acuze de rasism. Pentru că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, se impune ca statul român să invite pe toți răufăcătorii – „țigani sau de alte naționalități” după graiul țigănesc: „Jala pandado!”.

Cu puțină imaginație, acceptați totuși, vă rog, o întrebare: ce s-ar întâmpla dacă evreii ar fi tratați în Europa precum românii sau dacă România i-ar trata pe țiganii infractori după legile occidentale? Ar fi vorba de un alt holocaust, despre nazism, fascism… nu? Discriminarea pozitivă a făcut-o Occidentul. El să suporte consecințele.

Ion Măldărescu

Grafica – Ion Măldărescu

———————————————————-
[1] Mădălin Voicu – http://www.libertatea.ro/stiri/furios-din-cauza-expulzarii-tiganilor-madalin-voicu-sare-la-gatul-lui-nicolas-sarkozy-hitleristule-la-puscarie-495912
[2]„Campania care se defășoară sub ochii noștri, având drept scop extorcarea de bani […] pentru «victime ale Holocaustului lipsite de posibilități », instrumentată de industria Holocaustului, a adus statura morală a martiriului lor la nivelul unui cazinou din Monte Carlo.”, Norman Finkelstein -Industria Hoocaustului,Ed. A

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: