ROMÂNIA BREAKING NEWS

Inteligența românească, locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică

Inteligența românească, locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică

România a reușit să se claseze pe locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică, desășfurat în Spania, la Malaga, a precizat joi Bitdefender, a cărui echipă de experți i-a pregătit pe cei care au făcut parte din echipa națională, informează Agerpres, citata de romaniabreakingnews.ro

Pentru al doilea an la rând, România ocupă un loc pe podiumul european al uneia dintre cele mai dure competiții în securitate informatică, surclasând țări cu reputație în domeniu precum Italia, Norvegia, Anglia, Danemarca și Germania. Bitdefender sprijină formarea profesională a tinerilor care vor constitui viitoarea generație de specialiști în securitate IT, esențială la nivel strategic pentru toate statele”, susține Cătălin Cosoi, șef strategii securitate în cadrul Bitdefender.

Conform sursei citate, cei care au realizat selecția echipei naționale pentru competiția europeană European Cyber Security Championship 2017 se numără Serviciul Român de Informații (SRI) împreună cu Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANNSI).

Campionatul European de Securitate Cibernetică este axat pe securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă și investigații. La competiție pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani, care nu dețin o diplomă de master în domeniul securității cibernetice sau similar, nici certificări sau cursuri în acest domeniu.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: