ROMÂNIA BREAKING NEWS

Întâlniri de lucru ale ministrului Natalia Elena Intotero cu comisarii europeni Julian King și Marianne Thyssen

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut la Bruxelles, în perioada 21-22 martie 2019, întâlniri de lucru cu comisarul european pentru Securitatea Uniunii, Julian King și cu comisarul european pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Marianne Thyssen, cu sprijinul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană. În cadrul discuțiilor au fost apreciate eforturile României ca deținător al președinției rotative, precum și evenimentele organizate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care au adus tematici legate de diaspora pe agenda europeană.
În cadrul discuțiilor cu comisarul pentru Securitatea Uniunii, Julian King, ministrul Natalia-Elena Intotero s-a referit la combaterea fenomenului dezinformării (fake news) și a prezentat inițiativele prin care ministerul își propune să aducă în atenție această temă prioritară la nivel european. Alte teme de pe agenda întrevederii au fost combaterea traficului de persoane și campania „Informare acasă! Siguranță în lume!” derulată de MRP, precum și comunitatea românească din Marea Britanie în contextul Brexit.
La întâlnirea de lucru cu comisarul pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, temele abordate au fost preocuparea României, dar și a guvernelor din alte state membre, de a readuce în țară o parte din forța de muncă aflată în prezent în țări din Uniunea Europeană, altele decât cele de origine, fenomenul de „migrație a creierelor”, precum și necesitatea ca cetățenii europeni care au reședința în alte state să aibă drepturile și obligațiile ce le revin din statutul de rezidenți ai acelor țări.
Comisarul Marianne Thyssen a felicitat autoritățile române pentru activitatea depusă de la preluarea Președinției rotative. De asemenea, înaltul oficial european s-a referit la eforturile de a spori mobilitatea echitabilă a forței de muncă în Europa. A fost evocată, de asemenea, necesitatea unei mai bune cooperări între statele membre și a unei mai bune informări a angajatorilor și a angajaților, deopotrivă.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.