ROMÂNIA BREAKING NEWS

Întâlnirea ministrului Natalia-Elena Intotero cu comisarul prezidențial cipriot pentru Diaspora și Afaceri Umanitare

Inițierea unor proiecte comune la nivelul comunității românești din Cipru și al celei cipriote din România, precum și includerea problematicilor privind diaspora pe agenda viitoarei Comisii Europene au fost principalele teme de discuție în cadrul întâlnirii pe care ministrul Natalia-Elena Intotero a avut-o astăzi, 5 aprilie 2019, la Nicosia, cu comisarul prezidențial cipriot pentru Diaspora și Afaceri Umanitare, Photis Photiou.
Colaborarea excelentă dintre MRP și forul cipriot condus de Photis Photiu este confirmată prin memorandumul de înțelegere pe care părțile l-au semnat în decembrie 2018, precum și de participarea înaltului oficial la reuniunea informală la nivel ministerial organizată la București în 17-18 martie de către MRP, în parteneriat cu MAE. De altfel, în cadrul discuțiilor de la Nicosia, comisarul prezidențial pentru Diaspora și Afaceri Umanitare a felicitat din nou România pentru faptul că a inițiat la nivel european dezbaterile privind diaspora.
La rândul său, ministrul Natalia-Elena Intotero a mulțumit pentru primire și pentru găzduirea comunității românești, care este foarte bine integrată în societatea cipriotă.
Agenda zilei a inclus primirea demnitarului român de către Arhiepiscopul Ciprului, Chrysostomos al II-lea. În cadrul întâlnirii, Natalia-Elena Intotero s-a referit la colaborarea foarte bună dintre MRP și cultele religioase și la parteneriatele semnate cu Biserica Ortodoxă Română și cu alte culte. Ministrul a punctat importanța spiritualității și rolul bisericii în viața cetățenilor români aflați peste hotare, discuțiile abordând și tema relației foarte bune dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica ortodoxă din Cipru.
Tot astăzi, ministrul a participat la o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor de la Makedonitissa.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.