ROMÂNIA BREAKING NEWS

Intalnire intre cei doi prim ministri romani de la Bucuresti si Chisinau

Intalnire intre cei doi prim ministri romani de la Bucuresti si Chisinau

Premierul Vlad Filat a avut joi 17 octombrie, la București, o întrevedere cu omologul său Victor Ponta, transmite Romanian Global News.

Cei doi prim ministri romani au discutat proiecte comune ce vizează colaborarea în domeniul energetic, cum ar fi: gazoductul Iași-Ungheni, liniile de tensiune înaltă Gotești – Fălciu și Bălți – Suceava.

Filat și Ponta au convenit că, în scurt timp, echipele comune de experți din cele două state romanesti se vor întruni pentru a pune la punct planul de acțiuni pentru efectuarea lucrărilor la gazoductul Iași-Ungheni, care urmează să fie dat în exploatare până la finele anului viitor.

Un alt subiect de discuție l-a constituit ajutorul acordat de Bucurestiul, Chisinaului, pentru depășirea consecințelor secetei din acest an.

Filat a menționat că, dincolo de ajutorul material, o importanță aparte a avut-o însăși atitudinea României față de această problemă stringentă pentru Republica Moldova.

România a acordat Republicii Moldova un ajutor de 50 de mii de euro și 10 mii tone de grâu.

La discuții au participat și Leonard Orban, Ministrul Afacerilor Europene, Daniel Chițoiu, ministrul Economiei, Comertului și Mediului de Afaceri, Iurie Leanca, viceprim-ministru al Republicii Moldova, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și ambasadorul Republicii Moldova la București, Excelența Sa Iurie Renita

sursa:rgnpress

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: