ROMÂNIA BREAKING NEWS

Intalnire a Primului ministru al Romaniei cu reprezentantii romanilor din Serbia

In scurta sa vizita la Belgrad, Victor Ponta a avut si o intalnire cu reprezentantii asociatiilor romanesti din Serbia. Au fost prezenti lideri marcanti ai comunitatilor romanesti din Voivodina si Timoc dar si lichele, unele dintre ele pe statul de plata al serviciilor sarbe, transmite corespondentul Romanian Global News din Serbia.

 

Primul ministru a parut bine informat asupra situatiei comunitatilor romanesti, in cadrul discutiilor dand importanta numeroasei comunitati de romani/vlahi din Timoc.
Liderii din Timoc i-au expus situatia la zi a comunitatii, inclusiv ultimele evolutii legate de modul in care autoritatile inteleg sa introduca limba romana in scoli. Parintele Boian a expus situatia dificila a Bisericii Ortodoxe Romane si problemele grave provocate de autoritatile sarbe, iar Pedrag Balasevic, Presedintele Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia, a completat cu prezentarea generala a starii si problemelor romanilor/vlahilor din Timoc.
La randul sau Presedintele Comunitatii Romanilor din Serbia Stevan Mihailov a explicat situatia romanilor din Voivodina subliniind solidaritatea CRS cu fratii din Timoc.
Victor Ponta a notat si a promis ca la cina care urma sa o ia cu Primul ministru Dacic va ridica toate aceste probleme. Lucrul foarte bun a fost promisiunea sa ca in Timoc va fi deschisa o filiala a Institutului Cultural Roman.
Prezenta in delegatie a Ministrului de Interne Mircea Dusa, care cunostea in mare parte problematica romanilor din Serbia de la dezbaterile organizate in cadrul Universitatii de vara de la “Izvorul Muresului”, a prilejuit si discutii legate de acordarea cetateniei romane pentru romanii din Serbia, cerere legitima a acestora in conditiile in care alte state ale UE procedeaza la fel.
Impresia lasata de Primul Ministru Victor Ponta liderilor romani din Timoc si Voivodina contactati de Romanian Global News a fost una buna si urmare a faptului ca acesta a parut corect informat asupra situatiei din Serbia. Asteapta insa cu totii rezultate concrete.
La intalnire au fost si momente penibile provocate da faptul ca Ambasadorul Daniel Banu, din motive pe care trebuie sa le lamureasca candva, a adus acolo inclusiv pe infractorul Ion Cismas care cu tupeul specific infractorilor a inceput sa atace pe liderii din Timoc si sa bata campii incercand sa-si dea importanta. Interventia lui i-a provocat nemultumire Premierului care stia cu cine are de-a face si i-a taiat-o scurt facandu-l sa taca.

sursa:rgnpress

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: