ROMÂNIA BREAKING NEWS

Infiltrații la protestele de la Universitate (4) …dubioșii Cosmin Pacuraru si Dan Alexandru, expuși de Diana Bucur via „Aktual24”

Infiltrații la protestele de la Universitate (4)  …dubioșii Cosmin Pacuraru si Dan Alexandru, expuși de Diana Bucur via „Aktual24”

„Poza asta este facuta de o prietena, iar domnii din imagine au stat pe langa noi in seara asta, dar nu de la inceput. In momentul in care strada a fost ocupata, noi am ramas destul de aproape de trotuarul dinspre fantani – adica departe de portavocea din centru care indemna la scandari ca la meci, striga ca dorim alegeri anticipate si alte lucruri cu care nu doar noi, ci si majoritatea din zona aceea, nu rezonam. Si nu reactionam. Dupa ce multimea din partea noastra a inceput sa scandeze „Vrem dreptate, nu anticipate” sau „jos portavocea”, domnii din poza au venit dinspre centru spre noi. Au stat un pic si au inceput: „Da’ce mai stam aici? Hai la Cotroceni!”, moment in care s-a aprins semnalul de alarma in mintea mea si le-am zis „De ce? Nu mai vrem plimbare, stam foarte bine si aici!”. Nu le-a convenit, dar, vazand ca nimeni nu e de partea lor, au lasat-o mai moale.”

Se numesc Cosmin Pacuraru si Dan Alexandru. O tanara protestatara i-a fotografiat si a  scris pe Facebook ca indemanau lumea din Piata Universitatii sa mearga la Cotroceni. Subiectul a fost preluat de presa, inclusiv de aktual24.ro, cei doi fiind prezentati ca „diversionisti”. Iata reactia lui Cosmin Pacuraru.

Cosmin Pacuraru spune ca discuta cu prietenul sau, Dan Alexandru, daca e bine ca multimea sa mearga la Cotroceni, dar au ajuns la concluzia ca nu e cazul. E spune ca a primit amenintari, dupa ce a aparut in presa.

Iata mesajul transmis redactiei aktual24.ro de Cosmin Pacuraru:

„… In primul rand pentru Costin Dumitrache si Dan Ciobanu, oameni cu care am lucrat, cu care am baut beri, cu care am ascultat muzica rock!

Am iesit pentru ca m-am saturat de idiocratie, impostura, impertinenta, neprofesionalism, hotie … Va sunt cunoscute din viata reala si acesta este motivul pentru care ne aflam cu totii in piata!

Am dreptul sa nu fiu de acord cu o parte din revendicarile – scandarile de acolo! Nu pot scanda impotriva credintelor si educatiei mele!

Vrem nu vrem, revendicarile trebuie sa respecte statul de drept si de aici rezulta ca noi, in strada, nu putem decat sa tragem un semnal de alarma si putem pune presiune pe clasa politica, pe partide! Va spun ca eu cunosc cativa oameni politci care isi merita locul … Cred ca fiecare din noi are macar un nume din aceasta categorie.

De ce scriu?

A aparut o poza pe FB cu mine si prietenul Dan Alexandu – Tano in care se spune ca noi manipulam piata sa meaga multimea la Cotroceni. Da, am avut o astfel de conversatie cu prietenul meu, nu cu altcineva! Ne dadeam cu parerea daca e bine sau nu de mers acolo! Concluzia a fost ca nu! Era o discutie in doi! A fost auzita si de altii si cineva de pe langa noi a tras o conluzie pripita pe care a pus-o in spatiul public, pe FB. A gresit, a recunoscut probabil ulterior stergand postarea respectiva. A fost preluata si rostogolita in presa. Admit ca si presa greseste! Dar de asemenea admit ca uneori presa e rauvoitoare! (nu este cazul acum, pe aceasta pagina!)

Problema este ca eu am fost amenintat urmare a ce aparut … Asta este problema care ma deranjaza: sunt om obisnuit, rocker din Jack (pentru cine stie ce e aia!), nu am lucrat niciodata la stat, nu am detinut functii si ma consider exact opusul celor carora le adresam revendicarile noastre.

Deci nu ne-am propus sa manipulam, sa deturnam, sa ducem oameni la Cotroceni sau in alta parte … Ne-am propus sa fim oameni normali! Ne-am propus sa iesim in strada pentru a semnala derapaje si nimic altceva! E simplu!”, spune Cosmin Pacuraru.

Iata si mesajul postat pe Facebook de tanara protestatara:

„Poza asta este facuta de o prietena, iar domnii din imagine au stat pe langa noi in seara asta, dar nu de la inceput. In momentul in care strada a fost ocupata, noi am ramas destul de aproape de trotuarul dinspre fantani – adica departe de portavocea din centru care indemna la scandari ca la meci, striga ca dorim alegeri anticipate si alte lucruri cu care nu doar noi, ci si majoritatea din zona aceea, nu rezonam. Si nu reactionam.

Dupa ce multimea din partea noastra a inceput sa scandeze „Vrem dreptate, nu anticipate” sau „jos portavocea”, domnii din poza au venit dinspre centru spre noi. Au stat un pic si au inceput: „Da’ce mai stam aici? Hai la Cotroceni!”, moment in care s-a aprins semnalul de alarma in mintea mea si le-am zis „De ce? Nu mai vrem plimbare, stam foarte bine si aici!”. Nu le-a convenit, dar, vazand ca nimeni nu e de partea lor, au lasat-o mai moale.

Din momentul ala, i-am tot urmarit, nu au scandat nimic, niciodata. Dupa un timp, cand deja incepusera sa plece oameni spre Unirea, au inceput iar „Hai cu ei! Hai la Cotroceni!”. Atunci m-am enervat grav si le-am zis „Da’ plecati voi daca vreti, si mai bine acasa, si asa nu v-am vazut scandand nimic de cand ati venit!”, iar replica lor a fost „Nu trebuie sa ne vedeti, ci sa ne auziti” – ce era sa aud in afara de indemnuri sa plecam la Cotroceni, ca n-au deschis gura pt altceva… Au mai stat maxim 3 minute si au taiat-o de langa noi, dar nu au plecat de tot, cu grupul care se pusese deja in miscare, ci s-au dus in alta zona. Concluzia va apartine. Si nu-i bai daca dati share ca sa ii facem un pic celebri”, a povestit Diana Bucur pe pagina sa de Facebook.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Sursa: aktual24.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: