ROMÂNIA BREAKING NEWS

Infiltrații la protestele de la Universitate (1) …Mărturii de la „Bucureștii Vechi și Noi”

Infiltrații la protestele de la Universitate (1) …Mărturii de la „Bucureștii Vechi și Noi”

Protestul de Joi 5 noiembrie, rupt de infiltrați și deturnat parțial PRO-PNL. Poate nu știai că i-ai ajutat enorm pe Gorghiu, Blaga, Predoiu, etc. relatează portalul Bucureștii Vechi și Noi citat de România Breaking News.

Au fost peste 30.000 de oameni la protest, dar ăsta e singurul lucru impresionant. Atmosfera a fost una de ocnfuzie generală, incertitudine, suspiciune și nervi. Nicio agendă clară, nicio listă de revendicări. Totul a început cu un scandal la Universitate, când membri ai unor galerii și niște dubioși infiltrați de la partide au început să strige agresiv „La Parlament!” Au reușit să rupă o mare parte din masa de protestatari și să pornească spre Piața Constituției. Mulți alții au rămas la Universitate, nedorind să se lase manipulați.

Spre Parlament, grupul agresiv din fața coloanei striga pentru interzicerea indemnizațiilor parlamentarilor, un subiect irelevant în contextul tragediei de la clubul Colectiv. Parlamentul însuși nu e parte a acestei discuții, așadar mersul acolo era clar ÎN SCOP POLITIC, ELECTORAL, OPORTUNIST.

Mizând pe disprețul oamenilor față de parlamentari, infiltrații au scandat, de pe gardul Parlamentului, „Dizolvare!” și „Demisia!”, aluzii clare la alegerile anticipate, urmați de oamenii încă confuzi care continuau să vină dinspre Universitate. Fuseseră manipulați. Numai PNL e avantajat de eventuale alegeri anticipate, de-aia le-a și propus după demisia lui Ponta.

Am avut protest pro-PNL la Parlament aproape o oră. S-a strigat și „JOS PARLAMENTUL!” în față, dar oamenii care din spate erau cam tăcuți. Deturnarea oricum reușise. Grupul mare care a rămas la Universitate era și el destul de confuz. În principal se auzeau și acolo mesaje anti-parlamentare îndreptate spre anticipate, plus alte sloganuri haotice.

La Parlament, cineva de la portavoce a comandat să se meargă la Cotroceni, după care oameni „de bine” s-au răspândit printre ceilalți să-i convingă să se miște spre Președinție, când au văzut că apelul lor nu a prins. De ce la Cotroceni? Pentru a pune presiune pe președintele Iohannis să accepte varianta cu anticipatele a PNL la negocierile care vor urma.

Treaba la Parlament s-a spart destul de repede. Dupa ce s-a exagerat cu „JOS PARLAMENTUL!” și „Nu vă fie frică, Parlamentul pică!”, oamenii din spate au început să huiduie ultrașii și infiltrații care se agitau în față, filmați de televiziunile dornice de senzațional și au început să plece. Au strigat „Universitate! Colectiv!” și au mers înapoi. Diversioniștii rămași singuri pe gardul Parlamentului au venit din spate, aruncând petarde și urlând „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”. Ieșiți pentru PNL, probabil asta au vrut să zică.

Confuzie accentuată: grupul care se întorcea la Universitate s-a întâlnit la Unirii cu un grup care mergea spre Parlament. Ambele s-au întors până la urmă la Universitate, unde mai erau câteva mii de oameni. Atmosferă haotică.

Am asistat la o lecție de spargere a unui protest mergând pe emoțional. Totuși, să ataci parlamentul, esența vieții democratice, e un cretinism. Să promovezi subversiv agenda unui partid politic însetat să vină la putere, precum PNL, e inacceptabil în contextul protestelor de revoltă împotriva corupției care a dus la tragicul incendiu de la clubul Colectiv.

Totuși, mulți oameni s-au ținut fermi pe poziții și au refuzat să fie manipulați, manevrați și deturnați de dubioși. Erau puși în gardă și și-au exprimat propriile idei și sloganuri. Cinste lor. Alții, mulți, efectiv nu au făcut conexiunea între sloganurile antiparlamentare și agenda PNL, o asociere ușoară. Niciun partid nu are voie să confiște protestele.

Ar fi absolut minunat ca toți oamenii din Piață să fie mânați de o dorință de protest care transcende trei demisii de formă. Să vrea cu adevărat să schimbe ceva în întreaga filozofie de stat. Și în felul în care ne comportăm unul față de celălalt. Este posibil ca acești oameni să fi venit acolo. Dar după cum arată, o bună parte din ei sunt foarte derutați. Nu există viziune. Nu există un set de reforme concrete și coerente. Și nici cine să le articuleze. Darămite să le implementeze.

Televiziunile care nu au relatat despre deturnare și-au arătat simpatiile politice.

Atenție la diversioniști, aveți conștiință proprie! Refuzați manipularea și deturnarea.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Sursa: bucurestiivechisinoi.ro

Foto: proteste Universitate 5 noiembrie 2015 – Ziuanews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

  • […] Infiltrații la protestele de la Universitate (1) …Mărturii de la „Bucureștii Vechi și Noi” DEZVĂLUIRI EXPLOZIV ROMÂNIA /Protestul de Joi 5 noiembrie, rupt de infiltrați și deturnat parțial PRO-PNL. Poate nu știai că i-ai ajutat enorm pe Gorghiu, Blaga, Predoiu, etc. relatează … Infiltrații la protestele de la Universitate (2) …manifestanții plătiți! dezvăluiri „Peluza SUD Steaua” via ProSport DEZVĂLUIRI EXPLOZIV ROMÂNIA / După două zile în care protestele din centrul Bucureștiului s-au desfășurat fără evenimente majore, în ciuda numărului tot mai mare de oameni, se pare… Infiltrații la protestele de la Universitate (3) …gășca lui Claudiu Crăciun și Ion Cristian Lefter DEZVĂLUIRI EXPLOZIV ROMÂNIA / Claudiu Crăciun e, de mai mulți ani, unul dintre diversioniștii de profesie care și-au propus, și într-o oarecare măsură au reușit, să bramburească toate protestele din ultimii … Infiltrații la protestele de la Universitate (4) …dubioșii Cosmin Pacuraru si Dan Alexandru, expuși de Diana Bucur via „Aktual24” DEZVĂLUIRI EXPLOZIV ROMÂNIA / „Poza asta este facuta de o prietena, iar domnii din imagine au stat pe langa noi in seara asta, dar nu de la inceput… Infiltrații la protestele de la Universitate (5) …la Cotroceni, „în lipsa unor lideri ai străzii”, Nicușor Dan „Salvează Bucureștiul” via Soros DEZVĂLUIRI EXPLOZIV ROMÂNIA / NICUSOR DAN, cel care se viseaza viitor primar al Bucurestiului, a primit sponsorizari de peste 120.000 de euro ca sa „SALVEZE BUCURESTIUL” prin … Oreste Teodorescu „Se numeste Petre Racanel si este un troll putinist, pe lista de agitatori si propagandisti platiti de serviciile secrete de la Moscova. Daca il vedeti printre voi, rugati-l sa mearga la Cinemateca sa revada filmul: Moscova nu crede in lacrimi”, nu sa incerce sa deturneze Revolutia Tinerilor…. […]

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: