ROMÂNIA BREAKING NEWS

Incident militar în Marea Neagră! Fregată canadiană amenințată de un avion rusesc

O fregată canadiană aflată în misiune în Marea Neagră, sub comandamentul NATO, a fost survolată de un avion de vânătoare al forțelor armate ruse, o manevră denunțată luni de Guvernul canadian și respinsă de Moscova.

Avionul de luptă „al forțelor militare ruse care a efectuat cercuri în jurul HMCS Toronto nu a reprezentat nicio amenințare pentru nava canadiană”, a subliniat ministrul canadian al apărării Rob Nicholson, considerând aceste acte „inutil provocatoare” și „susceptibile să crească și mai mult tensiunile” în regiune.

Fregata HMCS Toronto a plecat la sfârșitul lunii iulie de pe coasta canadiană a Atlanticului cu 250 de marinari la bord și elicoptere Sea King pentru a se alătura forțelor NATO.

„Participarea HMCS Toronto la măsurile de securizare luate de NATO în Marea Neagră arată hotărârea Canadei de a contribui la pacea și securitatea în Europa de Est și Europa Centrală”, a reamintit ministrul canadian al apărării.

Aceste exerciții sunt efectuate „ca urmare a actelor de agresiune militară” și „ca urmare a invaziei Ucrainei” de către Rusia, a estimat Rob Nicholson. Canada și forțele NATO trimit mesajul că „acțiunile iresponsabile ale Rusiei trebuie să înceteze”, a adăugat el.

Rusia respinge acuzațiile

Rusia a respins marți acuzațiile de provocare formulate de Canada după survolarea de către un bombardier rusesc a unei zone a Mării Negre care era traversată de o fregată canadiană, dând asigurări că este vorba despre un zbor „planificat” anterior

Echipajele bombardierului de tip Su-24 și al unui avion de transport militar de tip An-26 „aparținând forțelor armate ruse au efectuat cu succes, pe 7 septembrie 2014, zboruri planificate în spațiul aerian al apelor neutre ale Mării Negre”, a declarat Igor Konașenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării citat de agenția publică RIA Novosti.

„Itinerariul avioanelor rusești trecea prin zona în care se afla fregata canadiană Toronto”, a precizat el, subliniind că avioanele rusești „nu s-au apropiat de bastimentul militar străin”. Sursa: independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.