ROMÂNIA BREAKING NEWS

Încheierea vizitei secretarului de stat Victor Alexeev în Republica Kazahstan


În cadrul vizitei de lucru pe care secretarul de stat Victor Alexeev a efectuat-o în perioada 20-24 martie 2019, în Republica Kazahstan, demnitarul a avut întrevederi cu reprezentanți ai comunității românești din Regiunea Karaganda, precum și cu reprezentanți ai autorităților locale. La întrevederi au luat parte și primarul regiunii Karaganda, Abakirov Nurlan, și viceprimarul Irina Lyubarskaya, precum și Ambasadorul României în Republica Kazahstan, Excelența Sa, Cezar Armeanu.

Comunitatea românească din Kazahstan constituie o punte de legătură între România și statul kazah, context în care intensificarea relațiilor și a comunicării cu etnicii români din teritoriu este un element important pe agenda MRP.

Prin prisma promovării limbii, culturii și valorilor românești, orașul Karaganda se evidențiază prin Lectoratul de Limba Română din cadrul Universității de Stat „E. A. Buketov”, proiect unic în Asia Centrală. La finalul vizitei oficiale, secretarul de stat a întâlnit o parte din studenții care studiază limba română și a depus flori la Monumentul Românilor, victime ale lagărelor staliniste (Monumentul de la Spassk).

De asemenea, în ultima zi a vizitei, secretarul de stat a onorat invitația autorităților locale și a participat la serbarea tradițională kazahă, similară cu serbarea ”Mărțișorului Românesc”, prilej cu care a salutat comunitatea de români și a transmis un mesaj motivant de menținere a prieteniei dintre popoare.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.