ROMÂNIA BREAKING NEWS

Începe exercțiul militar „Prut 2015”, desfășurat de Armata Română și cea a R. Moldova

Începe exercțiul militar „Prut 2015”, desfășurat de Armata Română și cea a R. Moldova

Soldații românii și cei de peste Prut (aproximativ 26 de militari ai Armatei Naționale a R. Moldova), participă, începând de luni (perioada 21-25 septembrie), la exercițiul comun „Prut 2015”, ce se desfășoară la Centrul de instruire de la Mogoșești din Iași.

Potrivit superiorului contingentului din R. Moldova, locotenent-colonelul Vasile Lungu, Armata Națională a detașat la aplicațiile respective 26 de militari din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” și Batalionul de Gardă, informează Radio Chișinău. El a specificat că ofițerii și subofițerii de peste Prut vor executa, alături de colegii lor români din Batalionul 151 Infanterie „Războieni”, diferite misiuni tactice cu subunități de infanterie în scopul creșterii interoperabilității dintre cele două armate.

NATO a anunțat cu câteva săptămâni în urma deschiderea unui birou la Chișinău, în cadrul căruia vor activa activa specialiști militari din mai multe state, inclusiv din România, care vor avea ca scop pregătirea integrării armatei din Republica Moldova la standardele NATO. România va participa cu un expert în cadrul acestei structuri, care are rolul de a acorda asistență autorităților militare din Republica Moldova în domeniul evaluării amenințărilor strategice și a riscurilor militare.

Publicat de autor: Lena Captari -Flux News MD – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: