ROMÂNIA BREAKING NEWS

Începe exercțiul militar „Prut 2015”, desfășurat de Armata Română și cea a R. Moldova

Începe exercțiul militar „Prut 2015”, desfășurat de Armata Română și cea a R. Moldova

Soldații românii și cei de peste Prut (aproximativ 26 de militari ai Armatei Naționale a R. Moldova), participă, începând de luni (perioada 21-25 septembrie), la exercițiul comun „Prut 2015”, ce se desfășoară la Centrul de instruire de la Mogoșești din Iași.

Potrivit superiorului contingentului din R. Moldova, locotenent-colonelul Vasile Lungu, Armata Națională a detașat la aplicațiile respective 26 de militari din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” și Batalionul de Gardă, informează Radio Chișinău. El a specificat că ofițerii și subofițerii de peste Prut vor executa, alături de colegii lor români din Batalionul 151 Infanterie „Războieni”, diferite misiuni tactice cu subunități de infanterie în scopul creșterii interoperabilității dintre cele două armate.

NATO a anunțat cu câteva săptămâni în urma deschiderea unui birou la Chișinău, în cadrul căruia vor activa activa specialiști militari din mai multe state, inclusiv din România, care vor avea ca scop pregătirea integrării armatei din Republica Moldova la standardele NATO. România va participa cu un expert în cadrul acestei structuri, care are rolul de a acorda asistență autorităților militare din Republica Moldova în domeniul evaluării amenințărilor strategice și a riscurilor militare.

Publicat de autor: Lena Captari -Flux News MD – romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: