RUSIA CEA DE-A TREIA ROMĂ? ÎNCĂ UN MIT FALS ! DINTRE RUȘI, DOAR 41% SUNT ORTODOCȘI DECLARAȚI!

Kiril-KGB

 Onor la Patriarhul Kirill – „Generalul KGB” al tuturor ortodocșilor din Rusia și nu numai…

Rusia s-a identificat de-a lungul timpul cu apărătoarea creștinătății răsăritene, a ortodoxiei și a tot ce ține de păstrarea tradițiilor ortodoxe. Mare parte a cuceririlor și anexărilor făcute de Imperiul țarist au fost făcute sub pretextul salvărilor populațiilor creștine de sub jugul otomanilor mususlmani sau ale catolicilor invadatori.

O parte importantă a politicii   „noii Rusii”  de  sub comanda lui  Putin este construită pe valori conservatoare în care un loc important îl ocupă mitul unei „Rusii pravoslavnice” care are o „misiune specială” în lumea contemporană. Acest mit este esențial ca Federația Rusă să poată trata lumea de dincolo de frontierele ei drept „lumea rusă”.

Statisticile oficiale ale Rusiei ne prezintă însă o cu totul altă realitate. Astfel, conform recensământului oficial al Federației Ruse (FR) din 2012, doar 41% dintre cetățenii ruși se declară ortodocși! Adică dintr-un total de 142 de milioane de cetățeni doar 58 de milioane au declarat că sunt ortodocși, deși, la același recensământ, 111 milioane s-au autoidentificat ca etnici ruși.

Conform aceluiași recensământ,  ateii și persoanele non-religioase, alături de cei “spirituali dar nu religioși” însumează 38% din populația Federației Ruse, adică aproape 54 milioane din totalul de 142 milioane. De asemenea reiese că în  că în Federația Rusă mai locuiesc 10 milioane de musulmani și 1.7 milioane de păgâni (radnoveri, “etseg din” și neopagani din Caucaz).

În antiteză , conform statisticilor , 94% din cetățenii moldoveni se declară ortodocși, iar în România – 87% din populație și-a declarat apartenența la ortodoxie.

Sursa: Timpul.md via R.B.N.Press