ROMÂNIA BREAKING NEWS

Încă o persoană este cercetată pentru pregătirea atacului terorist de 1 decembrie din Târgu Secuiesc

Încă o persoană este cercetată pentru pregătirea atacului terorist de 1 decembrie din Târgu Secuiesc

În data de 1 decembrie 2015, de Ziua Națională a României, majoritatea canalelor de televiziune din România difuzau știrea reținerii de către procurorii DIICOT a lui Beke Istvan Attila, persoană suspectată că pregătea comiterea unui act terorist menit să provoace panică și victime în rândul cetățenilor prezenți la festivitățile din Târgu Secuiesc. BREAKING NEWS. ATENTAT TERORIST LA COVASNA, DEJUCAT DE DIICOT. DISPOZITIVUL EXPLOZIBIL URMA SĂ FACĂ ZECI DE MORȚI LA PARADA MILITARĂ DE 1 DECEMBRIE DIN TÂRGUL SECUIESC Ulterior, asupra cetățenului român de etnie maghiară a fost emis mandat de arestare pentru treizeci de zile, fiind demarată anchetă. 

Extinderea cercetărilor asupra lui Szocs Zoltan

La o lună de la arestarea lui Beke Istvan Attila, procurorii DIICOT au dispus extinderea cercetărilor asupra lui Szocs Zoltan, acesta fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de instigare la săvârșirea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.

Vă închipuiți, tocmai când defilează……trebuie făcut în așa fel încât să se aprindă mai multe simultan….ar fi mișto să fie fum, ar fi o bombă bună…..parcă văd cum se vor arunca la pământ, n-or să mai facă niciodată, ar fi ceva ce ar difuza și BBC-ul….toată lumea ar vorbi de noi Să se atragă atenția asupra Tg.Secuiesc, să se vadă că celor de aici nu le este teamă…..”, potrivit interceptărilor.

„Totul trebuie să pornească la statuie, acolo să se capteze semnalul pentru toate, de acolo să pornească totul, acolo să fie primul contact, când se conectează cu antena….acolo unde se duc ei ar trebui să facem……ori la Sfântu, ori în Ciuc……trebuie să facem o încercare……nu mănânci <pizza> (termen codificat pentru D.E.I. – dispozitiv exploziv improvizat n.n) cu poftă, doar o guști, vezi cum e…mai ales dacă ai rețeta care trebuie pentru <pizza>.…înainte să mușcați o bucată mare trebuie să vedeți cum se poate mușca o felie….”.

La discuțiile care au avut loc în 10 octombrie, atunci când s-a pus la cale atentatul, Szocs Zoltan le cerea membrilor grupării să nu fie în țară, pentru a nu fi găsiți de autorități: „în ziua respectivă.…să fiți plecați undeva”.

De altfel, chiar și el a fost plecat din România din 13 octombrie până în 20 decembrie.

Szocs Zoltan i-a instigat pe membrii celulei Târgu Secuiesc a HVIM Transilvania să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat

Practic, Szocs Zoltan este acuzat de procurorii DIICOT de faptul că i-a instigat pe membrii celulei Târgu Secuiesc a HVIM Transilvania să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public, pe raza județului Covasna, în timpul manifestațiilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale de 1 Decembrie.

Szocs Zoltan a fost reținut de procurorii DIICOT

Potrivit ultimelor date, Szocs Zoltan a fost reținut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore în noaptea zilei de marți spre miercuri. Dacă se va urma scenariul din cazul lui Beke Istvan Attila, Szocs Zoltan va fi dus, cel mai probabil, în orele următoare, în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.

Celula HVIM Transilvania

De altfel, aceasta nu este pentru prima dată când Szocs Zoltan are contacte violente cu forțele de ordine ale Statului Român. Potrivit unor clipuri posatate pe www.youtube.com, Szocs Zoltan a fost unul dintre principalii instigatori ai celulei HVIM, participant la marșul pentru autonomia municipiului Târgu Mureș din martie 2014, care a degenerat în altercații cu jandarmii (Vezi video mai jos).

Și în 2014 o petardă a fost principalul element care a declanșat îmbrâncelile cu Jandarmeria

Interesant este faptul că și în martie 2014 o petardă a fost principalul element care a declanșat îmbrâncelile cu Jandarmeria, aceasta explodând în mijlocul membrilor HVIM care participau la miting.

Video – Târgu Mureș 2014 „marșul pentru autonomia municipiului Târgu Mureș” 

„Petarda (HVIM)” de atunci… Să fi fost oare de același tip și calibru cu cele găsite de procurorii DIICOT asupra lui Beke Istvan Attila?

…Dovezi în baza cărora Curtea de Apel București și ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție au admis solicitarea procurorilor de arestare preventivă a președintelui HVIM Târgu Secuiesc? Probabil că răspunsul la această întrebare, precum și la multele altele (mai ales la cele care încercă să arunce o aură de neseriozitate și copilărie asupra planului membrilor HVIM de detonare a unui dispozitiv exploziv improvizat) va fi găsit de autorități în primele luni ale anului 2016. Vezi – Argumente! Beke Istvan Attila a intenționat comiterea unui atac terorist …aici

Citește și Pericolul eroizării suspectului de terorism din Târgu Secuiesc! Cum va evolua discursul liderilor maghiari până la Centenarul Marii Uniri a Românilor 1918-2018

Chiar ne interesează cât de respectabili sau educați sunt atentatorii???  Vs propaganda și manifestările „civice” care iau apărarea celor cercetați !!! Amintiți-vă de Bataclan, Rue Bichat, Rue Charonne,  Bd. Voltaire, Bld. Beaumarchaise, Av. de la Republique din Paris! Nu știți sau ați uitat ce sunt cu aceste locuri ? Sunt niște locuri unde tot așa niște indivizi respectabili și educați au răspândit groaza !

Locurile Atentatelor din Paris

Locurile Atentatelor din Paris

Atentate_Paris

Atentate_Paris

ISIS

Szocs_Zoltan

Beke István

Până atunci rămâne certitudinea că în zilele noastre un atentat terorist poate fi organizat cu foarte multă ușurință, iar familiile victimelor din Franța sau SUA nu sunt interesate că persoanele care au organizat asemenea acțiuni erau în viața de zi cu zi oameni respectabili, vecini simpatici sau studenți studioși, despre care cunoscuții își manifestă surprinderea că au putut face așa ceva.

De asemenea, rudele persoanelor decedate sau rănite în atentate nu sunt deloc interesate că decesul a fost determinat de o armă ultrasofisticată sau de o banală petardă care făcea parte dintr-un dispozitiv exploziv improvizat.

Pe cine mai interesează aceste lucruri când viața urmașilor uciși în acțiuni teroriste s-a schimbat într-o fracțiune de secundă, cât zgomotul unei petarde…

Publicat de Dorian Theodorromaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: