ROMÂNIA BREAKING NEWS

Încă o lovitură financiară dată Moscovei! Cel mai mare fond privat de investiții se retrage din Rusia!

Grupul american Blackstone, cel mai mare fond privat de investiții, a renunțat la Rusia, ceea ce scoate în evidență modul în care investitori importanți din Occident se retrag din această țară, potrivit unui articol apărut luni în Financial Times, care citează surse ce au dorit să-și păstreze anonimatul.

Blackstone a încercat să găsească tranzacții în Rusia, după ce cofondatorul Stephen Schwarzman s-a alăturat în urmă cu trei ani boardului Fondului rus de investiții directe, ce gestionează fonduri de zece miliarde de dolari.

Compania l-a angajat pe Dmitri Kushaev, fost șef al diviziei de investiții bancare din Rusia al ING în funcția de consilier principal, pentru a sprijini tranzacțiile de pe piața rusă. Dar Blackstone, care nu are un sediu în Rusia, a decis să nu reînnoiască contractele consultanților săi din țară.

Decizia companiei americane este determinată de faptul că nu a reușit să găsească oportunități adecvate de investiții în ultimii trei ani, susțin sursele.

Luna aceasta, DMC Partners, un fond privat de investiții înființat de trei foști directori ai băncii americane de investiții Goldman Sachs, a fost închis din cauza activității slabe. Și BERD, care a sprijinit în ultimii 30 de ani activitatea unor fonduri private de investiții în Rusia, și-a suspendat investițiile în această țară.

Blackstone gestionează pe plan global active de 279 miliarde de dolari.

Sursa: independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.