Înca din luna mai, 4000 de luptători proruși din R.Moldova gata de intervenție?

Încă din luna mai a.c., liderul mișcării Ravnopravie, din R.Moldova, Valerii Klimenko amenința pe președintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov că poate trimite 4000 de militari ruși din Republica Moldova (?) pentru „apărerea populației rusofone”. titra portalul Deschide.md

Problema ridicată este ca aflam încă din luna mai de existența unei astfel de forțe brute aflate la îndemâna Moscovei nu în zona Transnistreană ci însăși în interiorul R.Moldova unde se presupune că acționează și controlează situația organele abilitate și legale ale Statului Moldovean. Este mai mult decât evident că acei luptători proruși sun gata de acțiune nu numai impotriva Ucrainei dar mai ales împotriva R.Moldova, iar azi  18 iunie a.c. aceasta este o certitudine după publicarea materialului SEMNAl:

Alertă ! 6 mii de luptători proruși gata de acțiune în R.Moldova

 

Iată ce declara Valerii Klimenko încă din luna mai:

[highlight] “Am expediat acum câteva zile o scrisoare președintelui Ucrainei, Alexandr Turcinov în care l-am avertizat că dacă nu va pune capăt operațiunilor militare din estul țării, atunci 4000 militari bine pregătiți din Republica Moldova vor pleca voluntari în Ucraina să apere populația vorbitoare de limbă rusă” [/highlight]

Întrebat să ofere mai multe detalii, liderul Ravnopravie a spus că “veți vedea în câteva zile”.

„Dle președinte al Ucrainei, vă solicit ca imediat să stopați operațiunile de forță și să purcedeți la negocieri cu părțile implicate, pentru soluționarea conflictului”, afirmă Klimenko în scrisoare.

Liderul mișcării Ravnopravie îi dădea un ultimatul președintelui Ucrainei ca până la 12 mai să rezolve situația, în caz contrar militarii vor merge în estul Ucrainei și „credeți-mă granițele nu îi vor opri”, conchide Klimenko în scrisoare.