ROMÂNIA BREAKING NEWS

În zilele cu proteste întrebați-vă de ce și Diaspora e în stradă! Comunicat de presă – Confederația Națională a Antreprenorilor Mici și Mijlocii

În zilele cu proteste întrebați-vă de ce și Diaspora e în stradă! Comunicat de presă – Confederația Națională a Antreprenorilor Mici și Mijlocii

Confederația Națională a Antreprenorilor Mici și Mijlocii (C.A.P.I.M.E.D.) România denunță activitatea Ministerului Românilor de Pretutindeni, pentru lipsa totală de interes în legătură cu românii care au nevoie de ajutorul real al statului român și nici măcar nu sunt pe o listă de așteptare. Românii din Diaspora nu ies în stradă pentru că așa le dictează Soroș, ci pentru că sunt ignorați total de statul român, de zeci de ani se arată într-u comunicat trimis de C.A.P.I.M.E.D. redacției RBN Press.

Românii din Diaspora ies în stradă pentru că banii de la bugetul țării care ar trebui să le fie destinați se duc spre orice alți români de pretutindeni, mai puțin către românii din Diaspora care chiar au probleme reale. Românii din Diaspora știu să citească pe internet și văd că ministerul care ar trebui să-i reprezinte a dat, anul acesta, două treimi din buget pentru pretinse acțiuni culturale în Republica Moldova, dar n-a ajutat cu nimic sclavii români din Italia, Spania sau alte țări europene. Românii din Diaspora nu înțeleg de ce proiectele care sunt concepute pentru a veni în sprijinullor real sunt ignorate de mai mulți ani, de mai multe guverne, în timp ce banii de la bugetul statului se dau pe evenimente precum Expo Milano (3,5 milioane de euro în 2015) și pentru promovarea iei românești, în timp ce sute de cetățeni români sunt lipsiți de apărare în țări străine, iar statul român nu face nimic pentru ei.

Confederația CAPIMED România nu este unul dintre ONG-urile finanțate de Soroș, nici de statul român, nici de altă structură mai mult sau mai puțin obscură, nu are legături cu partidele politice și tocmai de aceea a fost întotdeauna respinsă, atunci când a depus proiecte pentru a ajuta în mod real românii din Italia. Confederația CAPIMED România salută inițiativa legislativă prin care se vor scoate de la finanțare, de pe lista de interes național, ONG-urile care au legături cu partidele politice, dar nu credem că acest lucru chiar se va întâmpla, iar dovada este chiar pe  site-ul official al Ministerului Românilor de Pretutindeni, unde se poate vedea foarte clar cum statul aplică întotdeauna criterii discreționare pentru finanțare, în funcție de orice altceva, mai puțin în funcție de valoarea pe care o poate aduce în mod real un proiect finanțat de la bugetul statului.

Mai mult, se poate vedea foarte clar cum Ministerul Românilor de Pretutindeni nu publică niște criterii clare și nici date limită pentru analizarea proiectelor depuse, dar apar, din când în când, proiecte în derulare, a căror transparență nu este respectată. Mai exact, din lista de proiecte depuse pentru Diaspora se poate vedea foarte clar cum nu se dau răspunsurile într-un anumit interval de timp, însă banii de la buget sunt distribuiți, nu se știe pe ce criterii, către anumite asociații, în timp ce știrile despre românii omorâți cu bestialitate sau abuzați în străinătate au devenit o normalitate a ultimelor 12 luni. Ultimul caz care a cutremurat opinia publică – nu și pe reprezentanții Ministerului Românilor de Pretutindeni – este cel al româncei legate cu lanțuri timp de zece ani, care a fost violată în mod repetat în Italia și a scăpat săptămâna trecută din mâinile celui care a sechestrat-o.

Confederația CAPIMED România a depus proiecte pentru a ajuta acest tip de cazuri disperate, dar niciodată nu a primit răspuns pozitiv de la statul român. Aceste cazuri – care sunt sute, poate chiar mii în Sicilia – nu au nevoie nici de ia tradițională, nici de manele, nici de cozonaci, nici de flyere, pentru că oamenii sechestrați și violați, bătuți cu bestialitate și omorâți pe câmpurile pe care lucrează ca sclavi nu au cum să intre nici în posesia flyerelor prin care statul român se preface că-i informează (și care nici măcar nu există!), nici nu au de ce să se bucure de festivitățile kitsch de milioane de euro, organizate de statul român în numele lor.

Textul de mai sus reprezintă Comunicatul de presă – Confederația Națională a Antreprenorilor Mici și Mijlocii

Redacția RBN Press reamintește că totuși  Oficialii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni s-au întâlnit cu mama româncă și cei doi copii din Lamezia-Terme. De altfel activitatea Ministerului menționat este vizibilă accesând tagul https://romaniabreakingnews.ro/tag/ministerul-pentru-romanii-de-pretutindeni/

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: