ROMÂNIA BREAKING NEWS

În Transnistria, separatiștii au exersat exerciții ofensive de desant și traversare a nistrului. Ofițerii ruși care doreau să ajungă în Transnistria prin R. Moldova au fost întorși de la frontieră

Fortele militare loiale regimului separatist de la Tiraspol au efectuat recent o serie de aplicatii militare cu scenarii de traversare a Nistrului pe poduri mobile, dar si exercitii de desant aerian in care s-au simulat situatii de razboi.

Trupele de desant aerian din cadrul asa-zisului Minister al Apararii de la Tiraspol au fost infiintate in acest an si sunt antrenate de instructori rusi, relateaza novostipmr.com. In ultimele saptamani, Politia de Frontiera din Republica Moldova a refuzat sa le permita accesul in republica mai multor ofiteri rusi care se indreptau in regiunea transnistreana.

Parasutistii separatisti au executat sariturile de la bordul unui AN2, de la inaltimea de 600 de metri.

Inainte de a trece la partea practica, acestia au fost instruiti si in teorie despre astfel de operatiuni. “inainte de a sari am avut o pregatire fizica speciala”, a spus caporalul Basciuc, citat de sursa mentionata.

Aceste operatiuni vin pe fondul a tot mai dese neintelegeri pe toate nivelurile dintre regimul separatist de la Tiraspol si autoritatile de la Chisinau, in contextul apropierii Republicii Moldova de UE. De altfel, vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov discuta luni cu reprezentanta Tiraspolului despre problema terenurilor agricole ale fermierilor din Dubasari, aflate la Est de traseul Tiraspol- Camenca. Tiraspolul a decis sa desfasoare lucrari agricole pe terenurile respective, iar politia investigheaza acest caz. Fermierii au atentionat ca daca nu va fi solutionata aceasta problema, vor organiza proteste, relateaza Radio Chisinau.

Surse: novostipmr.com , karadeniz-press.ro