ROMÂNIA BREAKING NEWS

În Rusia a fost inaugurat un monument dedicat ostașilor români

Un nou monument comemorativ dedicat prizonierilor români care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial și au murit în lagărul “Oranki 74” a fost inaugurat la cimitirul militar din Oranki, raionul Bogorodsk, regiunea Nijnii Novgorod, Federația Rusă. Acesta se află în preajma Mănăstrii închinată Icoanei Maicii Domnului de la Vladimir.

Potrivit nne.ru, la ceremonia de inaugurare au participat reprezentanți ai administrației publice locale, fețe bisericești, precum și Ambasadorul României în Federația Rusă, Constantin Grigorie.

Documentele arată că la cimitirul de la Oranki sunt înmormântați 475 de prizonieri români, care erau ortodocși.

În Rusia sunt peste zece monumente consacrate prizonierilor români. Astfel, este păstrată vie memoria acestora la Liublino și Krasnogorsk, regiunea Moscova; Kameskovo, regiunea Vladimir; Lejnevo și Taliti, regiunea Ivanovo; Tuma, regiunea Reazan etc.
Moldova.ORG

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: