ROMÂNIA BREAKING NEWS

ÎN ROMÂNIA INTERZIS! …pentru încă un CAP al IREDENTISMULUI MAGHIAR!

MIKOLA BELACurtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis joi ca seful organizatiei Garda Maghiara, Mikola Bela, este indezirabil, relateaza Agerpres.

CAB a admis joi cererea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti de declarare a acestuia ca indezirabil pe teritoriul Romaniei. Decizia poate fi atacata cu apel, insa este executorie.

Conform legii, o persoana declarata indezirabila este escortata imediat la frontiera sau pana in tara de origine de catre personalul Oficiului Roman pentru Imigrari.

Ministerul Afacerilor Interne a decis interzicerea patrunderii in Romania a patru cetateni maghiari pe o perioada de un an, a anuntat luni Monica Dajboc, purtator de cuvant al MAI.

Este vorba despre Tyrityan Zsolt, membru al organizatiei Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik, si Mikola Bela, membru al organizatiei Noua Garda Ungara, fata de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucuresti in vederea declararii acestora ca indezirabili.

‘Referitor la aceste persoane exista indicii temeinice ca fac parte din structuri implicate in activitati de natura nationalist-extremista ce constituie riscuri la adresa ordinii publice si a securitatii nationale a Romaniei’, a spus oficialul MAI.

De asemenea, autoritatile romane au in vedere si alte persoane care desfasoara in mod sistematic pe teritoriul Romaniei astfel de actiuni care contravin normelor comunitare si legislatiei nationale.

‘Autoritatile romane sunt hotarate sa aplice cu fermitate legislatia in vigoare in toate cazurile in care cetatenii altor state prin declaratii publice sau alte actiuni incalca direct sau instiga la nerespectarea Constitutiei si legilor tarii’, a precizat Dajboc.

Masura anuntata de MAI a fost luata in baza legislatiei in vigoare, precum OUG 102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre UE si legea referitoare la securitatea nationala a Romaniei 51/1991.

Decizia este adoptata cu scopul preintampinarii producerii unor evenimente care sa afecteze grav ordinea publica pe teritoriul Romaniei.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.