ROMÂNIA BREAKING NEWS

In timp ce la Bender în R.Moldova, (STAT SUVERAN ȘI INDEPENDENT !) și în satele limitrofe, poliției moldovene îi este interzisa apariția in uniformă, președintele Dumei de Stat din Rusia, susține Dreptul Transnistriei la existență !

Uniforma Poliției Republicii Moldova INTERZISA la Bender și în satele limitrofe Gâsca și Protiagailovka

Uniforma Poliției Republicii Moldova INTERZISA la Bender și în satele limitrofe Gâsca și Protiagailovka

 La Bender și în satele limitrofe Gâsca și Protiagailovka este interzisă deplasarea polițiștilor moldoveni în uniforme. Potrivit agenției „Novâi reghion”, această decizie a fost luată astăzi de către șeful administrației orașului cu subordonare dublă – față de Chișinău și Tiraspol.În document se spune că miliția transnistreană va curma orice tentativă de deplasare a polițiștilor moldoveni în uniforme. Potrivit șefului administrației locale, Iurii Ghervaziuk, scopul acestor acțiuni ar fi „stabilizarea situației din oraș”.  „Grupul operativ din 102 polițiști care, din păcate, au dreptul să se afle pe teritoriul orașului Bender, a început să fie extins. Aflarea polițiștilor moldoveni în uniformă pe teritoriul regiunii transnistrene nu este binevenită nici pentru administrația centrală, nici pentru cetățeni”, a declarat șeful administrației orașului Bender, Iuri Ghervaziuc.Decizia va fi transmisă Comisiei Unificate de Control, care coordonează operațiunea de menținere a păcii de la Nistru.(Adica tot Rusia n.r.)

Regiunea transnistreană a demonstrat că are dreptul la existență. De această părere este președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Narîșkin, care a felicitat administrația de la Tiraspol cu ocazia împlinirii celor 22 de ani de „independență”, informează rosbalt.ru.”Transnistria a trecut prin multe momente dificile, dar a demonstrat că are dretul la existență în rândul țărilor contemporane. În toți acești ani Rusia și Transnistria și-au consolidat relațiile. Federația Rusă a ajutat și va ajuta și în continuare ca „republica” să se dezvolte”, se arată în mesajul expediat de Narîșkin.Totodată, președintele Dumei de Stat se arată convins de fatul că Transnistria va reuși să soluționeze problemele din domeniul social-economic, și va ridica nivelul de trai al locuitorilor.Publika.md menționează că la doi septembrie Transnistria a marcat 22 de ani de la autoproclamarea independenței.

SURSA – PUBLIKA.MD

Rămâi în contact cu noutățile R.B.N.Press ! Apreciază pagina de facebook Romanian Breaking News Press cu un Like ! și selectează opțiunea PRIMEȘTE NOTIFICĂRI !

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: