Dodon

În Parlamentul Republicii Moldova se clatină alianțele ! Ultimatumul lui Igor Dodon

Dodon

Liderul Socialiștilor, Igor Dodon, le-a dat un termen de șase luni membrilor Alianței pentru Integrare Europeană (AIE) pentru a lua o decizie în vederea reformatării AIE.

Aceasta pentru că, susține el, la plecarea sa din PCRM, unul dintre obiectivele propuse era împiedicarea referendumului de modificare a Constituției și formarea unei fracțiuni. „Ne-am propus să-l împiedicăm pe Ghimpu să ajungă speaker și să alegem un președinte. Acum vrem să reformatăm Alianța. Socialiștii vor să-l scoată pe Ghimpu de la Guvernare”, a declarat socialistul în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune public.

Mai mult, Dodon le-a dat liderilor PD și PLDM și un termen. „Următorul pas este reformatarea Alianței. Această opțiune poate fi valabilă pe parcursul următoarelor 6-8 luni, nu mai mult.”

Totodată, Dodon a precizat că la moment există toate premisele ca Alianța de Guvernare să cadă pentru că nu și-au îndeplinit angajamentele asumate în 2009. „Pe stânga apare un nou pol de influență pentru că socialiștii se consolidează. Dacă noi am găsi limbă comună pe stânga politică, acum sau în campanie electorală, viitoarea guvernare va fi una de centru-stânga”, a adăugat socialistul.

De asemenea, acesta a menționat că PL nu mai poate șantaja colegii din AIE pentru că acum există și alte opțiuni.

sursa:  Moldova.org