ROMÂNIA BREAKING NEWS

În orașul CORABIA s-a dat startul acțiunilor pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri din anul 1918. „MÂNDRIA DE A FI ROMÂN – CORABIA 2017”, un eveniment de promovare a paginilor de istorie a Neamului Românesc în rândurile noii generații

În orașul CORABIA s-a dat startul acțiunilor pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri din anul 1918. „MÂNDRIA DE A FI ROMÂN – CORABIA 2017”, un eveniment de promovare a paginilor de istorie a Neamului Românesc în rândurile noii generații

Orașul Corabia (județul Olt) a găzduit în data de 13 iunie 2017, în sala de festivități „San Siro”din  parcul Corabia, un important eveniment cultural dedicat promovării paginilor de istorie a Neamului Românesc în rândurile noii generații sub genericul „MÂNDRIA DE A FI ROMÂN – CORABIA 2017”.

Evenimentul s-a înscris în contextul acțiunilor ce se desfășoară pe întreg cuprinsul țării, precedând sărbătorirea Centenarului Marii Uniri din anul 1918 și a fost organizat de Primăria orașului Corabia,  Asociația Culturală „LA NOI LA ROMÂNI”, Colegiul Național A. I. Cuza – Corabia, Inspectoratul Școlar Județean Olt, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, Muzeul de Arheologie și Etnografie Corabia, Muzeul Județean Slatina, Centrul Județean pentru Patrimoniu Cultural Olt, Episcopia Slatinei și Romanaților și Centrul Județean de Promovare pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt. Au participă istorici, oameni de știință din București, profesori și elevi de la școlile din orașul Corabia și din împrejurimi, care prin alocuțiunile prezentate au evidenţiat istoria, curajul şi vitejia poporului român cu referirire şi la trecutul orașului CORABIA.  Participanții au îmbrăca costumul popular oltenesc, specific zonei etnofoclorice a Romanaților. Alături de organizatori, prof. Niculina MERCEANU (președinte – Asociația Culturală LA NOI LA ROMÂNI) și Marian CLENCIU (președinte – ASOCIAȚIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ȘI BUCOVINA) au participat ca invitații de seamă, Secretar de Stat Alexandru PUGNA ( Ministerul Culturii și Identității Naționale), Prof. Univ. Dr. General(r) Stan PETRESCU, Prof. Dr. Alba POPESCU – istoric, Prof, Univ. Dr. Gheorghe NICOLAESCU( originar din orașul Corabia, Olt), Conf. Univ. Dr. In istorie Tiberiu TĂNASE precum și canatutorul Octavian Mîndruță.

Cu acest prilej Asociația Culturală  LA NOI LA ROMÂNI și Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina au donat Colegiului Naţional A. I. Cuza aproximativ 1700 de volume, cărţi necesare îmbogăţirii culturii generale a elevilor.

Video Înregistrarea completă a evenimentului „MADRIA DE A FI ROMAN – CORABIA 2017”

Desfășurarea acestui important eveniment din orașul Corabia a putut fi urmărit în transmisiune directă pe România Breaking News marti, 13 iunie a.c., ora 11.00, pe pagina oficială de facebook Romanian Breaking News – RBN press și în această pagină.

Live! MÂNDRIA DE A FI ROMÂN – CORABIA 2017 (I)

 

Live! MÂNDRIA DE A FI ROMÂN – CORABIA 2017 (II)

 

 

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: