ROMÂNIA BREAKING NEWS

ÎN MEMORIAM Doru Dinu GLĂVAN

ÎN MEMORIAM Doru Dinu GLĂVAN

Amb. Iuliana Gorea Costin:

Ne-am întâlnit în 2013, în calitate de inițiatori și suporteri ai Reuniunii Ziariștilor de Pretutindeni, de la Mangalia, desfășurată sub genericul ”Limba română e patria mea”.  Am colaborat și mai apoi din cadrul Înaltului Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști, sub conducerea Domniei Sale, la concursul literar sub același generic, la care au participat mulți din cei conștienți de dimensiunea Patriei Limbii Române…

Am organizat multe alte acțiuni de promovare a valorilor românești, între care și cele ce țin de integrarea românilor din Moldova de răsărit și Bucovina istorică în tezaurul cultural românesc. L-am surprins în diverse împrejurări, i-am admirat răbdarea dar și fermitatea cu care intervine atunci când sunt de îndreptat lucrurile în bine, am atestat responsabilitatea și tenacitatea cu care acționează în sporirea prestigiul Uniunii Ziariștilor și numele de ziarist, ce solicită pe lângă talent un simț al dreptății pronunțat, cinste, onestitate și dăruire.

Astfel, Uniunea Ziariștilor este primă uniune de creație care are o filială în stânga Prutului, cu susținerea și eforturile Domniei Sale, compozitorul Eugen Doga și-a diminuat sentimentul de înstrăinare – omagiul adus de UZP la teatrul Excelsior avea să-i încălzească sufletul și să-i risipească tristețea. Cu ocazia Centenarului Uniunii Ziariștilor, în semn de prețuire, printr-un efort comun au fost editate” Poeme alese. Din Basarabia. Grigore Vieru. Dumitru Matcovschi, Nicolae Dabija”, pe care le-am lansat împreună la Bookfest-ul din Chișinău, de Ziua Limbii Române.
Domnia Sa, Doru Dinu Glăvan răspândește atâta bun simț, atâta calm, liniște, bunăvoință, atâta respect și dragoste de oameni, încât, cei obișnuiți cu mult zgomot au nevoie de prea mult timp să observe că sunt binecuvântați să afle în preajmă un Om deosebit.

Cu ocazia jubileului îi doream Domnului Președinte UZPR, Doru Dinu Glăvan, mulți ani binecuvântați, în care să se bucure de roadele dăruirii Domniei Sale – o lume mai dreaptă, mai armonioasă, mai bună.

În ultima duminică de octombrie însă, fără cuvinte, doar un strigăt înăbușit de durere forța să răspândească vestea înălțării sufletului Domniei Sale spre înalturi, la Ceruri.
Autografele înscrise în inimi și suflete, cu atâta dăruire și generozitate, cu atâta dor și iubire de Oameni va rămâne să dăinuie peste vremuri, fiindcă o lume mai dreaptă, mai armonioasă, mai bună are nevoie de cât mai mulți Oameni asemeni Domniei Sale!

P.S. Nu știam că dezbaterea publică” 23 august 1939 între trecut și actualitate, din 16 septembrie a.c. de la Hanul lui Manuc avea să fie ultimul proiect organizat împreună. Mulțumim! Mulțumim și pentru atitudinea față de românii înstrăinați, pentru căldura inimii din care împărțeați cu prisosință. Mulțumim că ați existat!
Dumnezeu să vă ierte și să vă înalțe sufletul în Pace și Lumină.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: