ROMÂNIA BREAKING NEWS

În Iași se suspendă transportul în comun! COMUNICAT al Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași

În Iași se suspendă transportul în comun! COMUNICAT al Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași

COMUNICAT al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iași / Primar Mihai CHIRICĂ

Am convocat astăzi, 24 martie, la Palatul Roznovanu, o nouă şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Iaşi destinată luării unor măsuri suplimentare de prevenire a infecţiei cu noul corona virus SARS-CoV-2 (care cauzează COVID-19) în Municipiul Iaşi.
Măsuri luate astăzi, 24 martie, de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Iaşi:

Art. 1. Începând cu data de 25 martie se interzice utilizarea transportului public de călători pe toate traseele din Municipiul Iaşi şi zona exterioară acestuia, aflat în administrarea şi exploatarea S.C. Compania de Transport Public Iaşi S.A., cu excepţia următoarelor categorii:

A) Cadrele medicale şi nemedicale din sistemul public şi privat, din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale şi al întregii infrastructuri medicale, cadrele medicale din toate formele de organizare, inclusiv laboratoare medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii sau din cadrul Ministerului Educaţiei, angajaţii farmaciilor şi angajaţii fabricilor de medicamente din Municipiul Iaşi;

B) Angajaţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale şi Poliţiei Locale Iaşi;

C) Asistenţii sociali şi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap;

D) Factorii poştali care livrează corespondenţa, pensiile şi alte colete persoanelor care nu pot părăsi domiciliul;

E) Pacienţii cronici care se deplasează către cabinete medicale în vederea consultaţiilor şi tratamentului. Aceştia vor prezenta o adeverinţă privind locul unde se deplasează, ziua şi ora programării, cu valabilitate pe toată perioada stării de urgenţă;

F) Toate persoanele implicate în procesul de monitorizare şi ajutor al celor aflaţi în autoizolare sau al persoanelor cu vârsta peste 65 de ani;

G) Voluntarii cuprinşi în sistemul public de voluntariat, care sunt implicaţi în gestionarea măsurilor de prevenire a răspândirii corona virusului, în baza unei legitimaţii vizate de Primăria Municipiului Iaşi.

Art. 2. Începând cu data de 25 martie, accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimaţiei de serviciu sau a unei adeverinţe eliberate de angajatorii enumeraţi mai sus, care să ateste calitatea de angajat.

Art. 3. Pentru toate societăţile comerciale de pe raza Municipiului Iaşi care îşi continuă activitatea se vor organiza la cerere curse speciale dedicate acestora, pe bază de contract încheiat cu S.C. Compania de Transport Public Iaşi S.A., pe bază de tichet de călătorie şi/sau abonament.

Art. 4. (1) Toate persoanele enumerate mai sus care vor utiliza transportul public sunt obligate, pentru a avea acces în mijlocul de transport, să poarte mănuşi de protecţie de unică folosinţă şi mască de protecţie pentru căile respiratorii.

(2) În toate situaţiile menţionate, mijloacele de transport în comun nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaune.

Art. 5. Cazarea persoanelor din sistemul medical în căminul T 20 al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” se va face la cererea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Persoanele respective vor da o declaraţie pe propria răspundere că nu vor părăsi spaţiul respectiv până la finalizarea investigaţiilor medicale de specialitate.

Art. 6. Continuarea acţiunilor de dezinfecţie în mijloacele de transport public şi pieţe agro-alimentare, precum şi a pasajelor, străzilor şi trotuarelor pe timp de noapte.

Art. 7. Toate celelalte măsuri luate anterior rămân valabile.

Şedinţa de astăzi este a noua a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă cu această problematică după cele din 29 ianuarie, 24 februarie, 9, 11, 15, 17, 20, 23 martie şi vine în continuarea şi completarea deciziilor luate deja de municipalitate, de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă pe teritoriul României, în contextul stării de urgenţă instituite la nivel naţional şi al Ordonanţelor Militare nr. 1 şi 2 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID -19 emise de Ministerul Afacerilor Interne.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: