ROMÂNIA BREAKING NEWS

În ceasul al 12-lea, Franța suspendă livrarea primei nave de război Mistral către Rusia

Condițiile ca Franța să autorizeze livrarea în octombrie a primei nave de război de tip Mistral către Rusia „nu sunt întrunite până în prezent”, a anunțat astăzi președinția franceză, evocând criza din Ucraina.

„În pofida perspectivei unui armistițiu care rămâne să fie confirmat și pus în aplicare”, aceste condiții „nu sunt reunite până în prezent”, a anunțat președinția într-un comunicat, citat de AFP.

Autoritățile franceze – supuse unor presiuni puternice, mai ales din partea Statelor Unite și Marii Britanii, să amâne predarea navei – au afirmat până în prezent că nava va fi livrată Moscovei în această toamnă, potrivit prevederilor contractului, scrie Mediafax.

Anunțul președinției franceze vine la numai două luni după ce președintele Francois Hollande asigura Moscova că Franța își va onora contractul privind livrarea celor două portelicoptere. Poziția Parisului a iritat atunci cancelariile occidentale, și mai ales Statele Unite, în condițiile în care Vestul a înăsprit treptat sacnțiunile împotriva Rusiei.

Sursa: Deschide.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: