ROMÂNIA BREAKING NEWS

În anul CENTENARULUI MARII UNIRI, facebook „dă de pământ” cu pagina ”ROMANIA, arhive istorice”, una dintre cele mai populare pagini dedicate imaginilor pe teme de istorie românească

În anul CENTENARULUI MARII UNIRI, facebook „dă de pământ” cu pagina ”ROMANIA, arhive istorice”, una dintre cele mai populare pagini dedicate imaginilor pe teme de istorie românească

 Dragi prieteni,

       Pagina ”ROMANIA, arhive istorice” a fost ștearsă de Tătuka Facebook chiar în Anul Centenarului.

Duminică 15 ianuarie facebook mi-a transmis că sunt blocat să mai postez în pagina mea ”ROMANIA, arhive istorice” pentru trei zile, apoi dacă mai pun ceva ”neconform cu standardele” lor mă vor bloca de a posta pentru șapte zile, iar de-abia după aceea dacă se mai repetă, ”pagina va putea (accentuez exprimarea lor – ”va putea” – fi nepublicată permanent”. După ce mi-au șters o poză ”neconformă cu standardele” însoțită de mesajul pomenit mai sus, duminică și luni mi-au șters la anumite intervale altele ”neconforme”, dar nu credeam că vor arde etapele și a doua zi vor trece direct la nepublicarea paginii!

În seara zilei de 17 ianuarie 2018 am făcut apel la facebook contra deciziei de închidere a paginii pentru public. Așteptam să văd ce se va întâmpla după ce am apăsat tasta ”Appeal”: vor republica pagina sau o vor șterge definitiv. 

Între timp am șters cu strângere de inimă multe postări valoroase care ar fi putut să-i deranjeze. Ei fac regulile…

Nu am avut de ales între a vedea doar eu pagina sau a o putea face din nou publică pentru prieteni. Pentru asta am muncit atât, timp de un an și jumătate.

Miile de prieteni remarcaseră probabil că pagina nu mai este vizibilă, bănuiau probabil ce s-a întâmplat. A doua zi după apelul făcut de mine la facebook pentru republicarea paginii, rețeaua de socializare a ales varianta de ștergere a ei. Cei care au reclamat cu zel pagina la Facebook sunt evident mult mai puțini decât miile de admiratori ai ei, care sunt nedreptățiți în mod cras. Facebook-ului cel puțin nu-i pasă de istoria adevărată a românilor pe care ei au dreptul sacru de a o cunoaște pentru a-i motiva în a-și apăra drepturile!!!

Ei au și dreptul să știe exact ce s-a întâmplat cu această pagină de arhive, dispărută subit. Oare la Facebook există vreun departament și pentru aprecieri, și dacă da câți s-ar adresa lui? Care a fost motivul pentru ca Facebook să apese pe un buton și să șteargă definitiv pagina, așa cum a făcut? Am prezentat documente despre istoria adevărată a românilor, necosmetizate, necontrafăcute, dar se pare că ele ”nu sunt conforme cu standardele Facebook. Pagina ”ROMANIA, arhive istorice” ajunsese la aproape 25.000 de aprecieri într-un timp relativ scurt de la inițierea proiectului.

A fost închisă abuziv de Facebook în anul Centenarului Marii Uniri a Românilor, tot așa cum înainte de asta, în 2016 conform acelelorași ”criterii” mi-au șters definitiv contul personal ”Daniel Siegfriedsohn” în care postam arhive…

Am pus mult suflet în această pagină… Zile și nopți de muncă intensă.

Cu dragoste și recunoștință pentru toți prietenii pe care i-am simțit aproape

DS

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: