ROMÂNIA BREAKING NEWS

Împotriva cui sunt armele? Putin instalează în Siria, trupe și sisteme anti-aeriene avansate, deși Statul Islamic, nu deține avioane de luptă!

Împotriva cui sunt armele? Putin instalează în Siria, trupe și sisteme anti-aeriene avansate, deși Statul Islamic, nu deține avioane de luptă!

Președintele Rusiei și-a reconfirmat sprijinul pentru regimul Assad din Siria, insistând că susținerea arătată de Moscova a redus și presiunea pusă de refugiații sirieni pe țările UE și câteva state din Orientul Mijlociu.

Spre îngrijorarea Washingtonului, Putin nu mai face un secret din deplasarea armamentului și a trupelor sale în Siria, iar experții așteaptă ca strategia Washingtonului privind Siria să capete de acum alt contur, remarcă portalul Euronews.

Puțin antitero

„Am susținut regimul de guvernământ din Siria, în contextul în care acesta se confruntă cu o serioasă agresiune teroristă.

Am asigurat și vom asigura în continuare suportul militar și tehnic necesar și cerem și altor state să ni se alăture”, a declarat Putin în cursul unei recente vizite în Tadjikistan.

În mod oficial, Rusia a livrat forțelor guvernamentale siriene doar echipament militar cu o vechime mai mare de 25 de ani, provenit din fostul arsenal sovietic, acesta fiind folosit la apărarea portului Tartus, o fortificație rămasă în mâna susținătorilor președintelui Assad.

Tartus este un port la Mediterană pe care rușii îl folosesc ca bază militară conform unui acord încheiat în 1971 între guvernul de la Moscova și președintele de atunci al Siriei, tatăl actualului șef al statului.

Dar, dincolo de aparențe și comunicate oficiale, observatorii organismelor internaționale prezente în Siria raportează că inginerii ruși au extins deja pistele aeroporturilor din Hamimim și Hamidiya pentru a permite aterizarea unor aeronave militare de mari dimensiuni.

Hamimim pare și principala poartă aeriană prin care ajung în Siria armamentul și trupele expediate de Moscova.

Împotriva cui sunt armele?

Conform agenției Reuters, care citează mai multe surse occidentale și rusești, Moscova a început expedierea sistemelor anti-aeriene Pantsir S1, bateriile de rachete urmând a fi operate de soldați ruși și nu de trupele fidele regimului de la Damasc.

Mișcarea pare irațională, în contextul în care principalul inamic al guvernului sirian, gruparea teroristă Statul Islamic, nu deține avioane de luptă.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a confirmat, la rândul său, sprijinul militar acordat de Moscova.

„Cu siguranță, ajutoarele militare vor continua să fie livrate.

Acestea sunt inevitabil însoțite de experți militari ruși care instruiesc trupele siriene în folosirea armamentului. Nu este niciun secret în acest lucru”, a afirmat șeful diplomației ruse.

Un site din Belarus susține că are probe video care confirmă prezența soldaților ruși pe frontul din Siria, iar surse din Liban afirmă că militarii trimiși de Moscova lupta, de mai mult timp, cot la cot cu trupele președintelui Assad.

Înainte de intervenția Rusiei, Iranul și gruparea Hezbollah au susținut pe față regimul de la Damasc în fața insurgenților din opoziție.

Acum însă, amestecul direct al Moscovei forțează Statele Unite să își modifice strategia privind implicarea americană în războiul civil din Siria.

Editat și publicat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro / Sursa: business24.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: