ROMÂNIA BREAKING NEWS

Implicarea oneroasă a Rusiei și a serviciilor sale secrete în alegerile din SUA, atacată dur de doi parlamentari democrați

Implicarea oneroasă a Rusiei și a serviciilor sale secrete în alegerile din SUA, atacată dur de doi parlamentari democrați

Doi parlamentari democrați care au acces la informații clasificate au acuzat joi Rusia că „fac un efort serios și concertat de a influența alegerile din SUA”, o acuzație menită să pună presiune asupra administrației Obama pentru a confrunta Moscova, scrie Washington Post.
Senatoarea Dianne Feinstein și Adam B. Schiff, membru în camera Reprezentanților, doi dintre parlamentarii democrați de vârf care dețin poziții în comitetele pentru servicii secrete din cele două camere, au făcut publică o declarație comună în care descriu atacuri cibernetice recente asupra Comitetului Național Democrat și a altor entități politice americane drept intruziuni conduse, cel mai probabil, de către președintele rus Vladimir Putin, scrie HotNews.

„Acest efort este intenționat, cel puțin, să semene îndoială cu privire la securitatea alegerilor noastre și ar putea avea drept intenție influențarea rezultatului. Credem că ordinele date agențiilor secrete ruse de a efectua astfel de acțiuni vin doar de la niveluri de vârf ale guvernului rus”, arată declarația.

Feinstein și Schiff spun că au ajuns la această concluzie „în baza informărilor primite” de la agențiile de informații americane.

Limbajul dur al celor doi democrați depășește caracterizările echivoce emise de Casă Alba și de agențiile de informații americane, care, până acum, au evitata să acuze explicit Moscova.

James R. Clapper Jr., directorul Comunității de informații din SUA, a vorbit, în cadrul unui eveniment public organizat săptămâna această de Washington Post, despre o lungă istorie a eforturile ruse de a influența alegerile din alte țări și a spus că „nu ar trebui să fie un mare șoc pentru oameni” că Moscova ar putea încerca să-și folosească capacitățile cibernetice pentru asta.

Clapper nu a făcut însă o legătură directă între atacul cibernetic asupra Comitetului Național Democrat și serviciile secrete ruse, în condițiile în care există o dezbatere la ora actuală în sânul administrației dacă să acuze sau nu public Rusia.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: