ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ieri Sabina cu Bentița TRICOLORĂ! Azi Cosmin cu TRICOLORUL – DE ZIUA UNGURILOR UMILIȚI ȘI AMENINȚAȚI LA NOI ACASĂ !

 Ieri Sabina cu Bentița TRICOLORĂ! Azi Cosmin cu TRICOLORUL – DE ZIUA UNGURILOR UMILIȚI ȘI AMENINȚAȚI LA NOI ACASĂ !

Cosmin C., un adolescent din Sfântu-Gheorghe care a postat pe Facebook o poză în care apare cu steagul românesc, având pe fundal sute de persoane ce sărbătoreau Ziua Maghiarilor, a primit amenințări pe rețeaua de socializare, relatează Mediafax. 

baiatul cu tricolor de ziua ungurilor
Băiatul s-a fotografiat cu steagul tricolor atârnat de gât, instantaneul fiind surprins pe 15 martie, în timp ce, în spatele său, în piața din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, se văd sute de persoane care sărbătoreau Ziua Maghiarilor de Pretutindeni și care aveau steaguri ale Ungariei și steaguri secuiești.
El a postat fotografia pe Facebook, generând o dispută între români și maghiari.
Până în prezent, circa 500 de utilizatori ai rețelei de socializare au comentat fotografia într-un limbaj vehement, printre ei aflându-se și mai multe persoane de etnie maghiară care îl amenință cu bătaia pe băiat. Unul dintre comentarii, postat de Czine Hunor, este: „În locul tău nu aș mai ieși pe stradă”, iar în altul, David Laszlo scrie: „Cred că meriți o bătaie mare””. Un alt etnic maghiar, Deak Attila, spune: „Cred că va trebui să mergi să te distrezi de-acum în Brașov și în Voinești”, în timp ce Sanci Kanyo scrie:„Nu-l omorâți, vin acasă și vreau și eu să-i dau”.

„Mă simt străin”

Cosmin a explicat ulterior, în comentarii, gestul său. „Pot să își arate iubirea față de țară, dar ei vor autonomie, ne vor pământul, acolo e liniște, aici e un punct fierbine (așa îl simt eu), ne vor pământul, atât timp cât eu de 1 Decembrie am fost înjurat și huiduit… no offense, dacă ei nu oferă respect…nici eu nu le ofer, m-am săturat de situația asta, mă simt străin”, comentează Cosmin C.

Susținut de „fetița cu bentiță tricoloră”

Pe de altă parte, adolescentul este lăudat de către români pentru gestul său, iar printre susținătorii lui se numără și Sabina, „fetița cu bentiță tricoloră”, care a  fost în centrul unui scandal similar, anul trecut, după ce a mers la școală cu o bentiță în culorile tricolorului românesc. „Sunt alături de tine, Cosmin, și te susțin pentru că am trecut și eu prin asta… să nu-ți fie teamă. Gestul tău este unul de normalitate totală și nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!”, scrie Sabina.

Băiatul cu tricolorul la gât, amenințat în Sfântu Gheorghe, a depus plângere penală

Adolescentul din Sfântu Gheorghe care a fost amenințat pe Facebook, după ce a postat o fotografie în care avea steagul național la gât, a depus plângere penală și a cerut protecția poliției.

Adolescentul care a primit mai multe amenințări pe rețeaua de socializare Facebook, după ce a postat o fotografie în care avea tricolorul la gât, a depus marți dimineață o plângere penală la sediul poliției municipiului Sfântu Gheorghe.

Adolescentul, însoțit de un adult din familia sa, a depus o plângere penală împotriva unor autori necunoscuți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, a declarat pentru gândul purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, Nicoleta Marin, care a precizat că, în continuare, vor fi efectuate cercetări pentru identificarea autorilor și luarea de măsuri.

Potrivit unor surse din cadrul poliției, adolescentul ar fi cerut și protecția poliției.

Pe 15 martie, Cosmin C., a postat pe Facebook o fotografie în care apare cu steagul național la gât, iar în plan depărtat pot fi văzuți maghiarii care sărbătoareau Ziua Maghiarilor și care aveau steaguri ale Ungariei și steaguri secuiești, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Cum își explică băiatul gestul: „M-am săturat de situația asta, mă simt străin”

Până acum, fotografia a strâns aproape 900 de comentarii, în unele dintre ele băiatul fiind criticat vehement pentru gestul său și amenințat cu bătaia și chiar cu moartea.

Unul dintre comentarii, postat de Czine Hunor, este: „În locul tău nu aș mai ieși pe stradă”, iar în altul, David Laszlo scrie: „Cred că meriți o bătaie mare”. Un alt etnic maghiar, Deak Attila, spune: „Cred că va trebui să mergi să te distrezi de-acum în Brașov și în Voinești”, în timp ce Sanci Kanyo scrie: „Nu-l omorâți, vin acasă și vreau și eu să-i dau”.

Adolescentul explică ulterior, în comentarii, gestul său. „Pot să își arate iubirea față de țară, dar ei vor autonomie, ne vor pământul, acolo e liniște, aici e un punct fierbine (așa îl simt eu), ne vor pământul, atât timp cât eu de 1 Decembrie am fost înjurat și huiduit…no offense, dacă ei nu oferă respect…nici eu nu le ofer, m-am săturat de situația asta, mă simt străin”, comentează Cosmin C.

Pe de altă parte, adolescentul este lăudat de către români pentru gestul său, iar printre susținătorii acestuia se numără și Sabina, eleva din orașul Covasna care anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a mers la școală cu o bentiță tricoloră.

„Sunt alături de tine, Cosmin, și te susțin pentru că am trecut și eu prin asta..să nu-ți fie teamă. Gestul tău este unul de normalitate totală și nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!”, scrie Sabina.

Anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câțiva elevi români de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” au mers la școală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiță tricoloră și a cărei fotografie a fost postată pe o rețea de socializare, susținea că ar fi primit amenințări.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Covasna afirma atunci că situația creată la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din orașul Covasna a fost una singulară și că orice persoană are dreptul de a-și manifesta convingerile și prin purtarea unor însemne naționale.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.