ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ieri era o posibilitate, acum o CERTITUDINE! A început vânătoarea împotriva separatiștilor transnistreni!

Ieri era o posibilitate, acum o CERTITUDINE! A început vânătoarea împotriva separatiștilor transnistreni!

Vinatoarea separatistilor transnistreniAșa-zisul serviciu de securitate al Transnistriei – KGB – a emis un comunicat prin care le pune în vedere oamenilor din structurile separatiste de la Tiraspol să plece imediat din teritoriul controlat de Republica Moldova. Acestora li se transmite că, în cazul în care se află în dreapta Nistrului, riscă să fie arestați de autoritățile de la Chișinău. Cei asupra cărora planează acest pericol sunt persoane implicate în reținerea, pe 5 februarie 2014, a profesorului Ion Iovcev, directorul Liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol, și a contabilei acestei școli.

Salariile profesorilor confiscate de nistreni

Milițienii nistreni i-au anchetat în acea zi, timp de mai multe ore, pe reprezentanții școlii românești, acuzându-i de trafic cu valută. Ceea ce aveau, în fapt, dascălul și contabila asupra lor erau banii de salariu pentru personalul didactic și administrativ care lucrează în Liceul “Lucian Blaga”. Banii au fost confiscați de structurile regimului transnistrean.

Mai multe instituții ale Republicii Molodva monitorizează cazul Ion Iovcev

Ceea ce este de semnalat acum, așa cum prezintă situația presa din Chișinău, e faptul că autoritățile Republicii Moldova sunt decise să reacționeze dur în fața acestor fărădelegi. De câteva zile, conform comunicatelor oficiale, Chișinăul a demarat anchete penale, fiind vizate persoanele din așa-zisul regim separatist care au ordonat și executat reținerea celor doi oameni de la Liceul “Lucian Blaga” din Tiraspol. Se cunosc, în acest sens, declarațiile pe care procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, le-a făcut încă de luni, 17 februarie, în cadrul unei emisiuni, pentru portalul publika.md, anume că vinovații vor fi trași la răspundere.

Procurorul general a spus că

,,în cazul respectivelor persoane cele mai eficiente măsuri pentru moment pot fi arestarea și anunțarea în căutare, inclusiv în căutare internațională”.

Mai mult decât atât, Corneliu Gurin a precizat că vinovații pentru ceea ce i s-a întâmplat profesorului Iovcev nu vor mai putea ieși în afara teritoriului controlat de regimul separatist. Cum s-ar spune, dacă cei vizați părăsesc “vizuina” lor, cu siguranță vor fi arestați.

“Asta ar însemna că acele persoane culpabile, fie reprezentanți ai administrației, fie reprezentanți ai așa-numitor organe de drept, să nu mai poată ieși de pe teritoriul respectiv, nici într-o direcție, pentru că restul frontierelor sunt controlate oficial. Ei nu mai pot să se deplaseze la rudele din Republica Moldova”

Iată mesajul tranșant al procurorului general de la Chișinău. Oficialul a continuat cu ideea că tot ceea ce i s-a întâmplat și i se întâmplă în continuare profesorului Iovcev – anchetele regimului separatist asupra sa nu contenesc – se află, cum remarcă și portaulul infoprut.ro, sub monitorizarea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, Ministerului Afacerilor Externe și Serviciului de Informații și Securitate. Procurorul general admite faptul că ancheta împotriva vinovaților nu poate fi dusă pe teritoriul transnistrean. “Pentru noi este foarte complicat să întreprindem anumite acțiuni de desfășurare penală, pentru că trebuie să le faci la depărtare, iar uneori chiar periculos”, a conchis Corneliu Gurin. Singura șansă de a-i reține pe cei vinovați poate apărea doar în situația în care aceștia s-ar afla la un moment dat pe teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova.

Tiraspolul pare să știe cine sunt cei vizați de procurorii moldoveni

Chișinăul nu a dat până acum numele celor vizați de ancheta penală. Ce mai aflăm, de data asta din portalul de știri abcnews.md, este că regimul separatist de la Tiraspol ar cunoaște cine sunt persoanele vizate de Procuratura Generală a Republicii Moldova. “KGB-ul transnistrean menționează că, potrivit datelor de care dispune, Chișinăul deja a intentat dosare penale mai multor colaboratori ai organelor de drept de la Tiraspol”, arată portalul care transmite această știre. Ca urmare, comunicatul KGB-ului transnistrean, emis în data de 18 februarie 2014, adresându-se “angajaților organelor de drept” ale acestui pseudo-stat, le recomandă să nu mai facă niciun pas în dreapta Nistrului, pe teritoriul controlat de Republica Moldova, atrăgându-le atenția asupra “pericolului de arestare”.

Lanțul umilințelor

Nu trebuie însă omis totuși că, de-a lungul anilor, zeci de dosare penale au fost deschise de autoritățile din Chișinău, cu privire la abuzurile săvârșite de reprezentanții regimului separatist, fără ca vinovații să fie până acum prinși și deferiți Justiției. De cele mai multe ori, cum remarca recent avocatul Vadim Vieru, din cadrul Asociației “Promo Lex” din Chișinău, pe aceste dosare s-a așternut praful. Despre acest subiect a discutat și procurorul general al Republicii Moldova, în cadrul interviului pentru publika.md, recunoscând că “nu este unicul caz de acest gen care vizează investigarea unor fapte ilegale comise de reprezentanții autorităților din Transnistria. Sunt zeci de asemenea cazuri care dureazæ și ani de zile”. Prea multe s-au întâmplat însă profesorului Ion Iovcev și școlii sale, din noiembrie 2013 până azi – anchete, batjocură și teroare – pentru ca și de data asta vinovații să scape basma curată!

 R.B.N. Press

Citește și

Приднестровье, Внимание! Уведомление для любителей вмешаться! Вы будете привлечены к ответственности на международном уровне! ATENȚIE TRANSNISTRIA! AVIZ AMATORILOR! PROCURATURA REPUBLICII MOLDOVA INSTRUMENTEAZĂ CAZUL PRIVĂRII DE LIBERTATE A DIRECTORULUI ION IOVCEV! URMĂTORUL PAS: FĂPTUITORII TRANSNISTRENI VOR PUTEA FI DAȚI ÎN URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ!
Atentie transnistria

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.