ROMÂNIA BREAKING NEWS

"Ideea unionismului în Republica Moldova este una marginală" – Marian Lupu intr-un interviu la o agentie de presa din Transnistria !

Unioniștii comparați cu țânțarii: „uneori mușcă, dar fără efecte îndelungate”

Ideea unionismului în Republica Moldova este una marginală. Aceasta este opinia exprimată de președintele Parlamentului, Marian Lupu, într-un interviu acordat agenției transnistrene de știri „Lenta PMR”. În interviu, oficialul a comparat unionismul cu „zgomotul produs de un țânțar, care deranjează”, dar care însă nu are niciun impact.

„Tendințele unioniste le-aș compara cu sunetul de țânțar, care irită, uneori țânțarii mușcă, fapt ce crează temporar mici inconveniențe, dar niciun efect în continuare”, a spus Lupu pentru sursă.

Potrivit spicherului, statalitatea țării nu poate fi afectată de tendințele unioniste și că unioniștii nu prezintă în fond pericol pentru stat. „Da, din punct de vedere psihologic, acest lucru ne dă câteva inconveniente: avem o dezbatere, suntem implicați în discuții. Cu toate acestea, ei prezintă pericol numai la acest nivel. Pentru că, în realitate, tendințe unioniste au fost, sunt și vor fi marginale. Istoria de 21 de ani a statului modern, acest segment nu s-a dezvoltat. De asemenea, există, o poziție clară a majorității cetățenilor noștri – pentru păstrarea unui Moldovei independente. Deci eu nu văd nicio amenințare la adresa statalității”, a spus acesta.

„Pentru mine, ca și pentru o politică națională, Republica Moldova nu este un proiect guvernamental temporar. Statalitatea Republicii Moldova a fost dată de istorie și de Dumnezeu și ea va fi stocată, consolidată și dezvoltată. Greșesc mult politicienii care speculează că acesta este un proiect temporar care, mai devreme sau mai târziu, își va pierde statalitatea. Acest lucru nu este adevărat. Statul nu depinde de dorința unui sau doi politicieni”, a precizat Marian Lupu pentru sursă.
Moldova.ORG

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: