ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ianukovici incearca sa cumpere opozitia , propunand funcții liderilor acesteia. Arseni Iațenyuk Premier și Vitali Klitschko Vicepremier. Cernăuțeanul Arseni Iațenyuk: „Nu o respingem, nici nu o acceptăm.”

Victor Ianukovici

Victor Ianukovici

Arseni Iațenyuk si Vitali Klitschko

Arseni Iațenyuk si Vitali Klitschko

Ianukovici incearca sa cumpere opozitia , propunand funcții liderilor acesteia.

Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, i-a propus lui Arseni Iațenyuk funcția de prim-ministru, iar lui Vitali Klitschko funcția de vice-prim-ministru pentru probleme umanitare. Anunțul a fost făcut sâmbătă seara de Ministrul ucrainean al Justiției, Elena Lukaș, transmite UNIMEDIA cu referire la postul de televiziune 5.ua.

Decizia în acest sens a fost luat de Președintele ucrainean în urma întrevederii cu liderii fracțiunilor parlamentare de opoziție.

„Președintele i-a propus lui Arseni Iațenyuk funcția de prim-ministru. În cazul în care

Arseni Iațenyuk

Arseni Iațenyuk

cel din urmă va accepta propunerea, Președintele va demite guvernul Azarov”, a spus Elena Lukaș. „Funcția de vice-premier pentru probleme umanitare, este propusă lui Vitali Klitschko”, a subliniat Ministru ucrainean al Justiției.

Potrivit lui Lucaș, Ianukovici „se arată convins că eforturile comune cu opoziția va consolida statul ucrainean și va ajuta guvernul să întreprindă toate reforme necesare pentru țară și societate”.

De cealaltă parte, opoziția a anunțat că nu a acceptat propunerile formulate de președintele ucrainean, Viktor Ianukovici. Declarația a fost făcută de liderul partidului UDAR, Vitali Klitschko, în Piața Independenței din Kiev.

Vitali Kliciko

Vitali Kliciko

„La solicitarea noastră de a anula „legile dictatoriale”, Ianukovici a răspuns doar cu o propunere de a le modifica. Poziția noastră este clară – abrogarea acestor legi și punctum! Cerințele noastre – organizarea alegerilor prezidențiale în acest an. Noi nu renunțăm! Extremiști nu există printre noi! Suntem oameni pașnici care pledează pentru drepturile lor”, a declarat Klitschko.

La rândul său, liderul fracțiunii „Batkivșcina” a negat orice posibilitate de acceptare a propunerii lui Ianukovici. La întrebarea jurnalistului dacă ar putea accepta funcția de prim-ministru, Arseni Iațeniuk a declarat: „Este exclus”. „Marți, 28 ianuarie va fi o zi decisivă, noi nu credem în cuvintele lui Ianukovici.

Iațeniuc, despre oferta lui Ianukovici: Nu o respingem, nici acceptăm!

Arseni Iațenyuk:

„Nu suntem încântați de această propunere. Sunt foarte conștient de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Țara e în prag de faliment. Ei au jefuit-o timp de 3 ani și jumătate, iar bugetul e gol. E un haos total. În aceste condiții ei vor să scape de responsabilitate și așteaptă un răspuns de la noi. Noi nu respingem propunerea, dar nici nu o acceptăm. Vom organiza consultări serioase la nivelul celor trei partide de opoziție. Este o decizie comună”

„Dacă vom spune că nu ne asumăm această responsabilitate, ei ne vor acuza că am primit puterea de a duce țara în Europa, dar noi am refuzat. Dacă vom accepta propunerea, ei ne vor acuza de ceea ce se întâmplă, iar oamenii – de trădare”

„Orice răspuns dat lui Ianukovici se va baza pe următorul avertisment – noi avem condițiile noastre, nu ale voastre. Pentru țară este nevoie de semnarea Acordului de Asociere la UE. Aceasta va fi prima condiție. A doua – eliberarea deținuților politici care sunt închiși ilegal de putere. Principalul deținut politic este Iulie Timoșenko”

Surse: Unimedia.md si Jurnal.md

Cine este Arseni Iațenyuk?

Sursele rbnpress din Ucraina au stabilit cu precizie urmatoarele:

Liderul Opoziției  Ucrainene domnul Arsenie Iațenyuc, este de profesie avocat și este născut în Cernăuți, unde și-a făcut și studiile. Unul dintre bunicii lui Arsenie Iațeniuc era etnic roman și cetățean al României Mari interbelice.

Arseni Iațenyuk este familiarizat cu problemele românilor din nordul Bucovinei și înțelege destul de bine românește.

Redacția R.B.N.Press dorește mult succes lui Arseni Iațenyuk în tandem cu Vitali Klitschko– liderul Partidului Lovitura.

 

Redacția R.B.N.Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.