ROMÂNIA BREAKING NEWS

Vicepremierul Ungariei: „Autonomia ni se cuvine, nu este o favoare a romanilor pentru maghiari”

Vicepremierul Ungariei: Autonomia ni se cuvine, nu este o favoare a romanilor pentru maghiariFoto: friss24.hu
Vicepremierul Semjen Zsolt (KDNP) sustine ca „cel mai important mesaj al marsului secuilor de duminica este ca maghiarii nu sunt inferiori nici unei alte natiuni”.

„Romania nu a respectat prevederile Tratatului de la Trianon si promisiunile declaratiei de la Alba-Iulia. Initiativa de regionalizare a Guvernului Ponta ne aduce aminte de desfiintarea Regiunii Autonome Maghiare si de redesenarea de catre Ceausescu a granitelor seculare ale judetelor secuiesti”, a spus Semjen, citat de Kronika.

„Trebuie sa acceptam ca tacerea nu duce nicaieri. Ne-am saturat ca secuii si maghiarii din Transilvania sa fie marioneta politicii interne romanesti.

Autonomia nu este o favoare ce trebuie facuta cadou de romani catre maghiari, ci un drept al omului la autodeterminare la nivel de comunitate, deci ni se cuvine”, a incheiat vicepremierul Semjen Zsolt.

Sursa: ziare.com

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.