ROMÂNIA BREAKING NEWS

HITLER, pardon`PUTIN, A ANEXAT DE IURE CRIMEEA ! urmează de facto și restul?

Hitler Putin

N.R. R.B.N. Press

AZI – Austria, pardon, Crimeea ! Urmează … Odesa, Transnistria ? …?

Putin a semnat acordul prin care Crimeea și Sevastopolul devin subiecți ai Federației Ruse.

Din declarațiile lui Putin în cadrul conferinței de presă:

– Stimați cetățeni ai Sevastopolului și Crimeii, vă mulțumesc. Am fost solidari și poporul rus a demonstrat maturitatea, prin fermitatea sa a suținut concetățenii și le mulțumesc tuturor pentru acest act de patriotism

– Unii politiceni din Occident ne amenință cu înrăutățirea situației interne. Am vrea să știm ce înseamnă aceasta? Că va lucra coloana a cincea? Noi dorim pace și dorim relații de bună vecinătate. Îi înțeleg pe oamenii din Crimeii care pus întrebarea la referendum dacă Crimeea să fie cu Rusia sau cu Ucraina. Referendumul a fost organizat deschis și onest. Ei doresc să fie cu Rusia

– Crimeea este averea noastră comună și acest teritoriu strategic trebuie să fie sub suveranitate stabilă care este doar cea rusă. Altfel, noi rușii și ucrainenii putem pierde acest teritoriu. Ucraina a fost invitată să devină membru NATO. Asta ar însemna pericol pentru întreg sudul Rusiei. Noi nu suntem împotriva NATO, noi suntem împotriva ca NATO să fie lângă gardul Rusiei și sa facă odine prin ogradă. Ei sunt băieți buni, dar mai bine să vină ei la noi în ospeție, decât noi la ei.

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat oficial dispus să ratifice un acord care prevede integrarea în Rusia a Crimeei, peninsulă din sudul Ucrainei, într-un document publicat marți pe site-ul Kremlinului, relatează AFP, citată de Mediafax.

În acest document, președintele rus cere puterilor publice ruse (Guvernului și Parlamentului) să aprobe un astfel de acord și consideră „oportun” să îl ratifice. El a semnat, luni, decretul de recunoaștere a independenței republicii rusofone din sudul Ucrainei, deschizând calea alipirii sale la Federația Rusă.

Putin va vorbi despre acest subiect la ora 11.00 GMT (13.00 ora României) la Kremlin în fața celor două Camere ale Parlamentului rus, a liderilor regiunilor ruse și a reprezentanților societății civile, la două zile după referendumul privind alipirea peninsulei ucrainene la Rusia.

Kremlinul a anunțat că șeful statului este pregătit să ratifice un acord care prevede integrarea în Rusia a Crimeei, peninsulă din Marea Neagră pe care liderul sovietic Nikita Hrușciov a oferit-o Ucrainei în 1954.

Duma (Camera inferioară a Parlamentului rus) a adoptat o declarație de susținere a poporului din Crimeea, promițând să „asigure securitatea” locuitorilor peninsulei „independent de originea lor etnică, de limba și religia lor”. Luni seara, 17 martie, Putin a semnat deja un decret care recunoaște independența peninsulei separatiste ucrainene Crimeea, o etapă necesară pentru integrarea sa în Rusia. Aceasta urmează să facă obiectul unui acord între două state independente.

(Știre inițială) Președintele rus Vladimir Putin a informat guvernul și cele două camere ale Adunării Federale – Duma de Stat (camera inferioară) și Consiliul Federației (camera superioară) – cu privire la propunerea Consiliului de Stat al Crimeii (parlamentul) și adunării legislative a orașului Sevastopol privind intrarea în componența Federației Ruse ca subiecți în cadrul acesteia, a anunțat miercuri serviciul de presă al Kremlinului, citat de Interfax.

Acest demers a fost făcut în conformitate cu art.6 din Legea constituțională federală ‘Cu privire la procedura de primire în Federația Rusă și de formare a noi subiecți’, menționează agenția de presă citată.

Președintele Vladimir Putin urmează să adreseze marți un mesaj celor două camere reunite ale parlamentului rus privind integrarea Crimeii în componența Federației Ruse, după cum a anunțat luni vicepreședintele Dumei, Ivan Melnikov, citat de ITAR-TASS.

‘Mesajul președintelui cu privire la Crimeea este prevăzut la 15.00 ora locală (11.00 GMT)’, a mai indicat deputatul menționat.

Conform rezultatelor referendumului de duminică, majoritatea covârșitoare a locuitorilor peninsulei Crimeea — până acum republică autonomă din sudul Ucrainei — s-a pronunțat pentru alipirea la Rusia și separarea de Ucraina. Un procent de 96,77% din alegători au votat pentru aderarea la Federația Rusă, potrivit Comisiei electorale de la Simferopol, capitala peninsulei, în cadrul acestei consultări nerecunoscute de Ucraina și de către cea mai mare parte a comunității internaționale.

sursa: agerpres.ro via Timpul.md și R.B.N. Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.