ROMÂNIA BREAKING NEWS

HISTRIA 2015 continuă! România atacată de forțe paramilitare – este scenariul celui mai mare exercițiu militar desfășurat în România

HISTRIA 2015 continuă! România atacată de forțe paramilitare – este scenariul celui mai mare exercițiu militar desfășurat în România

Histria15România atacată de forțe paramilitare – este scenariul celui mai mare exercițiu militar desfășurat în România și pentru care au fost mobilizați 7.000 de militari. HISTRIA 2015, așa cum a fost denumit exercițiul, se întinde pe parcursul a două săptămâni, iar scenariile propuse vizează o amenințare reală asupra țării noastre și o mobilizare rapidă a forțelor de securitate. Trenul care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu a fost tranformat în centru de comandă al armatei.

Exercițiile desfășurate în două zone de luptă din Arad și Tulcea au fost urmărite din trenul militar. Totul face parte din cel mai mare exercițiu național desfășurat după 1990 pe teritoriul României, denumit HISTRIA 2015.

7.000 de soldați, dar și angajați ai Ministerelor de Interne, al Afacerilor Externe, SRI și STS participă împreună în cadrul diferitelor scenarii de luptă. Nouă poligoane din întreaga țară vor găzdui preț de două săptămâni exercițiul militar.

Trenul care a fost transformat într-un centru mobil de comandă datează din 1982 și i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Vagoanele au fost concepute și adaptate din punct de vedere militar. În tren sunt plasme care transmit imagini în timp real din județele Călărași, Tulcea, Constanța, unde au loc exerciții militare. Trenul are bucătării, cușete spațioase și un dormitor de dimensiunea unei garsoniere.

În prezent, trenul se află în Călărași. În exercițiul HISTRIA 2015 sunt folosite patru vagoane, dar, de-a lungul timpului, opt vagoane au fost adaptate militar pentru a asigura suportul logistic pentru militarii români.

Editat și publicat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro / Sursa: DiGi24

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: