ROMÂNIA BREAKING NEWS

Benzinăriile Mol distribuie HĂRŢILE ŢINUTULUI SECUIESC AUTONOM / Video: apel al lui Traian Băsescu către români să nu mai cumpere combustibil din benzinăriile companiei ungare Mol.

Benzinăriile Mol distribuie HĂRŢILE ŢINUTULUI SECUIESC AUTONOM / Video: apel al lui Traian Băsescu către români să nu mai cumpere combustibil din benzinăriile companiei ungare Mol.

Traian Băsescu, fostul preşedinte, a făcut un apel către români, sâmbătă, la Neptun, la Şcoala de Vară a tinerilor PMP, să nu mai cumpere combustibil din benzinăriile companiei ungare Mol, argumentând că în staţiile de carburant ale acestei compani sunt distribuite hărţi ale Ţinutului Secuiesc autonom şi că „nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită”.

„Aş remarca încă un lucru care mă deranjează cumplit – aşa-numita dispută româno-maghiară plecată de la o hotărâre judicătorească. În România, deocamdată nimeni nu pune sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti. Nu ăsta este însă aspectul pe care vreau să îl sublinez, ci ceea ce face o compaie pe care România a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei., Este vorba despre compania petrolieră Mol, companie aparţinând Ungariei. În toate staţiile Mol se distribuie hărţi cu Ţinutul Secuiesc autonom. Dragii mei, toţi cei care aveţi maşini, vă rog din suflet nu mai cumpăraţi combustibil de la Mol”, a afirmat fostul şef al statului, moment în care a fost aplaudat de cei aproximativ 300 de participanţi la Şcoala de Vară a tinerilor PMP.

„Sunt atâtea benzinării. Nu mai cumpăraţi benzină de la Mol pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile Mol autonomia Ţinutului Secuiesc, pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar că este stat unitar”, a mai spus liderul PMP.

În discursul său, Băsescu s-a referit şi la o declaraţie a liderului UDMR, Kelemen Hunor:

„Eu nu am să uit declaraţia lui Kelemen Hunor că pentru ei, 1 Decembrie este o zi de doliu, nu o zi de sărbătoare, uitând acest Kelemen Hunor că este cetăţean român, că s-a născut aici. Din păcate, lider oportunişti, populişti din UDMR promovează aceste idei de lipsă de respect pentru istoria şi realităţile ţării în care te-ai născut şi al cărei cetăţean eşti”.

Redacția România Breaking News reamintește că Ungaria a anunţat oficial vineri că nu mai susţine aderarea României şi Croaţiei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), invocând pentru partea română, faptul că ar fi decis suspendarea cursurilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

Gest inadecvat și inamical al Ungariei la adresa României: retrage sprijinul pentru aderarea la OECD! Reacția MAE român

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: