ROMÂNIA BREAKING NEWS

Haos total la Chișinău! Părțile implicate au o conexiune mai mică sau mai mare cu Moscova?

Haos total la Chișinău! Părțile implicate au o conexiune mai mică sau mai mare cu Moscova?

Haos total la Chișinău, după ce Curtea Constituțională, fidelă lui Vlad Plahotniuc, l-a suspendat pe președintele Igor Dodon și a dizolvat parlamentul. Premierul Pavel Filip a fost numit președinte interimar și a anunțat cu puțin timp în urmă alegeri anticipate pe 6 septembrie.

De cealaltă parte, Parlamentul fidel noului guvern, a anunțat că se „constată uzurparea puterii în stat și declară în afara legii Guvernul condus de Pavel Filip”. Anunțul a fost făcut, de la tribuna Legislativului, chiar de NOUL premier Maia Sandu,

Parlamentul de la Chișinău a aprobat astăzi o declarație prin care constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare. Declarația a fost citită de la tribuna Legislativului de Maia Sandu.

Maia Sandu și Andrei Năstase au criticat deciziile Curții Constituționale, pe care le consideră ilegale!

Ieri, conducerea Partidului Democrat a declarat într-un briefing de presă că Igor Dodon și Vlad Plahotniuc au negociat crearea unei majorități parlamentare, dar discuțiile au eșuat pentru că Dodon ar fi propus federalizarea Republicii Moldova, lucru care urma să fie prevăzut într-un acord secret, și că Plahotniuc ar fi refuzat acest lucru.

Mai reamintim că:

1)Emisarul rus Kozak a recunoscut că Plahotniuc era gata să asigure schimbarea radicală a vectorului țării de la Vest la Est”

2)Igor Dodon s-ar afla „refugiat” în Ambasada Rusă din Chișinău

3)Igor Dodon a fost SUSPENDAT !!! Pavel Filip Prim-ministrul în exercițiu este acum Președinte interimar al Republicii Moldova

4)Video / Sandu și Năstase s-au întâlnit cu emisarul lui Putin, în ciuda sugestiilor comisarului european Johannes Hahn. Ce spune emisarul Rusiei?

5)Guvernul Maiei Sandu – Neconstituțional ! Decizia definitivă a Curții Constituționale a Republicii Moldova

6)Igor Dodon răspunde la acuzațiile Partidului Democrat

7)Dezvăluiri (înregistrări-video) au fost diseminate de postul media aparținând laui Vlad Plahotniuc (Publika.md) care pot duce la anularea alegerilor, desfințarea PSRM și arestarea lui Dodon

 

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: