ROMÂNIA BREAKING NEWS

Haos total la Chișinău! Părțile implicate au o conexiune mai mică sau mai mare cu Moscova?

Haos total la Chișinău! Părțile implicate au o conexiune mai mică sau mai mare cu Moscova?

Haos total la Chișinău, după ce Curtea Constituțională, fidelă lui Vlad Plahotniuc, l-a suspendat pe președintele Igor Dodon și a dizolvat parlamentul. Premierul Pavel Filip a fost numit președinte interimar și a anunțat cu puțin timp în urmă alegeri anticipate pe 6 septembrie.

De cealaltă parte, Parlamentul fidel noului guvern, a anunțat că se „constată uzurparea puterii în stat și declară în afara legii Guvernul condus de Pavel Filip”. Anunțul a fost făcut, de la tribuna Legislativului, chiar de NOUL premier Maia Sandu,

Parlamentul de la Chișinău a aprobat astăzi o declarație prin care constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare. Declarația a fost citită de la tribuna Legislativului de Maia Sandu.

Maia Sandu și Andrei Năstase au criticat deciziile Curții Constituționale, pe care le consideră ilegale!

Ieri, conducerea Partidului Democrat a declarat într-un briefing de presă că Igor Dodon și Vlad Plahotniuc au negociat crearea unei majorități parlamentare, dar discuțiile au eșuat pentru că Dodon ar fi propus federalizarea Republicii Moldova, lucru care urma să fie prevăzut într-un acord secret, și că Plahotniuc ar fi refuzat acest lucru.

Mai reamintim că:

1)Emisarul rus Kozak a recunoscut că Plahotniuc era gata să asigure schimbarea radicală a vectorului țării de la Vest la Est”

2)Igor Dodon s-ar afla „refugiat” în Ambasada Rusă din Chișinău

3)Igor Dodon a fost SUSPENDAT !!! Pavel Filip Prim-ministrul în exercițiu este acum Președinte interimar al Republicii Moldova

4)Video / Sandu și Năstase s-au întâlnit cu emisarul lui Putin, în ciuda sugestiilor comisarului european Johannes Hahn. Ce spune emisarul Rusiei?

5)Guvernul Maiei Sandu – Neconstituțional ! Decizia definitivă a Curții Constituționale a Republicii Moldova

6)Igor Dodon răspunde la acuzațiile Partidului Democrat

7)Dezvăluiri (înregistrări-video) au fost diseminate de postul media aparținând laui Vlad Plahotniuc (Publika.md) care pot duce la anularea alegerilor, desfințarea PSRM și arestarea lui Dodon

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: