ROMÂNIA BREAKING NEWS

Guvernul Ponta DEZMINTE! „România nu va primi 7000 de refugiați, așa cum susțin jurnaliștii britanici”

Guvernul Ponta DEZMINTE! „România nu va primi 7000 de refugiați, așa cum susțin jurnaliștii britanici”

Premierul Victor Ponta a dezmințit seara trecută informațiile apărute în cotidianul britanic Daily Mail. Jurnaliștii englezi au scris că liderii europeni ar fi elaborat un plan privind distribuirea celor 160 de mii de refugiați care au ajuns în Ungaria, Grecia și Italia, România urmînd să primească aproximativ 7000 de refugiați. De cealaltă parte, fostul președinte Traian Băsescu susține că ar fi o mare greșeală ca țara noastră să primească imigranți.

România, „tară creștină, ortodoxă”, nu ar trebui să primească imigranți musulmani, aceștia vor veni aici cu familiile lor numeroase și nu vor putea fi integrați – Traian Băsescu

Traian Băsescu admite că omenește e impresionat de drama refugiaților, dar în aceste momente trebuie să primeze interesul național și Uniunea Europeană nu poate obliga România să primească imigranți, iar el, dacă ar mai fi președinte, ar convoca CSAT și ar cere consolidarea supravegherii frontierelor.

O decizie privind gestionarea de catre Romania a crizei refugiatilor se va lua in cadrul sedintei CSAT convocata de presedintele Klaus Iohannis, reuniune care urmeaza sa se desfasoare in urmatoarea perioada, a precizat vineri premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

„La sedinta CSAT convocata de presedintele Romaniei institutiile statului vor prezenta toate semnificatiile si tot ceea ce este de facut, dupa care prin decizia CSAT va vom anunta”, a afirmat seful Executivului. 

Intrebat cand va fi sedinta CSAT, Ponta a aratat ca aceasta va avea loc „in zilele… in saptamanile urmatoare”. 

Potrivit premierului, cifra de 7.000 de refugiati pe care ar urma sa-i primeasca Romania este o informatie vehiculata doar de mass-media.

„Cifra de 7000 este de la dumneavoastra de la presa, nu-i de la nimeni altcineva”, a mai declarat Ponta, intrebat daca Romania este pregatita sa gazduiasca 7.000 de refugiati. 

Premierul, alaturi de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si secretarul de stat Raed Arafat, a efectuat o vizita inaugurala la noua Unitate de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Editat și publicat de gabriel Negru – romanibreakingnews.ro

Frontierele României trebuie consolidate urgent! Argumentele fostului președinte Traian Băsescu în favoarea INTERESULUI NAȚIONAL, ca țară creștin-ortodoxă

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: