ROMÂNIA BREAKING NEWS

Sub presiunea românilor ieșiți în stradă, premierul Sorin Grindeanu a anunţat abrogarea sau prorogarea (amânarea)? Ordonanţei de Urgenţă 13, care modifica Codul Penal

Sub presiunea românilor ieșiți în stradă, premierul Sorin Grindeanu a anunţat abrogarea sau prorogarea (amânarea)? Ordonanţei de Urgenţă 13, care modifica Codul Penal

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat sâmbătă, că mâine, într-o şedinţă de urgenţă a Guvernului, va abroga sau proroga (amâna) Ordonanţa de Urgenţă 13, care modifică Codul Penal. El a motivat decizia spunând că „nu vreau să dezbinăm România.

România nu poate fi ruptă în două. România, în acest moment, prin ce se întâmplă, pare ruptă în două, dar e ultima mea dorinţă să se ajungă la aşa ceva”. Grindeanu nu a făcut nici o referire la o posibilă demisie, spunând doar că ministrul Justiţiei „îşi asumă consecinţele”. Premierul a anunţat această decizie după cinci zile de manifestaţii mamut, cele mai mari din România din anii 90 şi până acum.
Iată declaraţia esenţială a lui Grindeanu, în care a lăsat portiţă deschisă pentru prorogare, adică amânarea intrării în vigoare: „Mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de guvern pentru abrogarea acestei Ordonanţe de Urgenţă. Folosesc termenul <<abrogare>> pentru că este termenul folosit de Administraţia Prezidenţială când mi-a cerut să o abrogăm. Vom găsi calea legală, abrogare, prorogare, ca să nu intre în vigoare acea OUG”.
Grindeanu a mai spus că ministrul Justiţiei „îşi asumă consecinţele” pentru situaţia creată, fără a explica însă dacă acest lucru înseamnă demisia sau remanierea lui Florin Iordache.

Grindeanu a folosit termenul „abrogare”, motivând că el a fost utilizat de Administraţia Prezidenţială când i-a cerut acest lucru, adăugând ulterior că va fi găsită formula corectă pentru ca prevederile să nu intre în vigoare – „abrogare sau prorogare”.

Premierul Grindeanu a mai spus că, pentru a pune în acord decizia Curţii Constituţionale privind definirea abuzului în serviciu, va demara consultări cu partidele de Opoziţie, în urma cărora Guvernul va realiza un proiect de lege ce va fi trimis în Parlament.

Gabriel Negru

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: