ROMÂNIA BREAKING NEWS

Grave probleme financiare în Transnistria! Inițiativele lui Șevciuk au fost respinse

După ce autoproclamatele autorități din Transnistria au anunțat că au grave probleme financiare și vor plăti cu întârziere salariile și pensiile, așa-zisul minister al finanțelor din regiune a venit cu propuneri pentru a mări veniturile la buget. Chiar și Evgheni Șevciuk a propus câteva inițiative pentru modificarea legislației fiscale, însă acestea au fost respinse de sovietul suprem de la Tiraspol.

A fost propus ca să fie majorat impozitul pentru proprietate, să fie anulate anumite înlesniri pe care le primesc persoanele juridice care nu sunt rezidente ale Transnistriei, să fie introdusă o taxă specială pentru companiile care dețin mașini de mare tonaj pentru prejudiciul adus drumurilor și să fie ridicate anumite plăți de la persoanele fizice și juridice care își folosesc propriile mașini în activități comerciale.

„Practic, parlamentarii au respins toate inițiativele guvernului și președinției îndreptate spre majorarea veniturilor în buget. Acestea ar fi micșorat într-o anumită măsură deficitul bugetar. Pe de altă parte, parlamentarii au propus inițiative care, dimpotrivă, cresc cheltuielile la buget”, a declarat reprezentantul președinției în sovietul suprem Irina Barbăroș, citată de novostipmr.ru.

Amintim că autoritățile de la Moscova au anunțat anterior că nu vor mai trimite bani în Transnistria pentru alocațiile suplimentare la pensii. De asemenea, așa-ziul guvern de la Tiraspol a decis să nu majoreze pensiile nici în anul curent, nici în 2015. Din cauza deficitului, au fost reduse cu 15% și salariile bugetarilor din regiune.

Sursa: Ziarulnational.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.