ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ghimpu nu vrea în Uniunea Euroasiatică

Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că dorința lui Voronin de aderare a Republicii Molodva la Uniunea Euroasiatică nu e una sinceră. „Voronin azi poate spune multe. Trebuia să facă când a fost la guvernare. El a mai spus lucrul aceasta și înainte, în campania din 2001. În primul rând, această uniune nici nu există. Aberații. Eu cred că există o competiție între Partidul Comuniștilor și partidele acestea care au început pe stânga să mișune și ei știu foarte bine că aceasta nu se va produce. Noi avem programul nostru: integrarea europeană și punctum”, a mai spus președintele PL la „Europa Liberă”.

Mihai Ghimpu s-a arătat convins că acest scenariu de aderare la Uniunea Euroasiatică vine din afară, dând de înțeles că e vorba de Federația Rusă. „Eeste un interes din afară care vrea să deturneze tot ce am pornit noi, deranjați că prea s-a apropiat Moldova de Uniunea Europeană”, a accentuat președintele Partidului Liberal.

Amintim că pentru desfășurarea unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan mai optează socialiștii, conduși de Igor Dodon, precum și social-democrații, în frunte cu Victor Șelin.

Moldova.ORG

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: