ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ghid pentru soldații ruși care continuă să se rătăcească și să intre "accidental" în Ucraina

Ghid pentru soldații ruși care continuă să se rătăcească și să intre "accidental" în Ucraina

Delegația canadiană la NATO a publicat pe contul său de Twitter o hartă simbolică, adresată armatei ruse. Harta a fost distribuită de zeci de mii de ori pe internet.

„Geografia poate fi grea. Am pregătit un ghid pentru soldații ruși care continuă să se rătăcească și să intre „accidental” în Ucraina”, scriu canadienii, în mesajul care a însoțit harta de mai sus.

„Actele de agresiune și intimidare ale Rusiei față de Ucraina cer un răspuns colectiv. Canada, împreună cu aliații care îi împărtășesc viziunea în această chestiune, trebuie să ia atitudine într-un mod clar”, a adăugat ministrul de externe canadian, John Baird.

Răspunsul Rusiei nu s-a lăsat mult timp așteptat. „Îi ajutăm pe colegii noștri canadieni să recupereze la geografia contemporană a Europei”, a fost mesajul-replică publicat de delegația rusă la NATO. Textul este însoțit de o hartă, în care Peninsula Crimeea este marcată ca „Rusia”. Abhazia și Osetia de Sud – regiuni care și-au proclamat independența față de Georgia, dar aceasta nu le-a fost recunoscută internațional –

Răspunsul rușilor la harta publicată de canadieni

În 2008, Rusia și Georgia și-au disputat armat aceste teritorii. Armata rusă este încă prezentă atât în Abhazia, cât și în Osetia de Sud.

Joi, 28 august, președintele ucrainean Petro Poroșenko a acuzat o invazie rusă în Ucraina. Oficiali din serviciile de securitate americane și, apoi, chiar oficiali NATO au confirmat intrarea a circa 1.000 de militari ruși, cu armament greu, pe teritoriul Ucrainei. Gestul Rusiei vine la puțin timp după ce rebelii au reușit să preia controlul în orașul Novoazovsk, din apropierea Mării Azov. Acum, rebelii și armata ucraineană duc o luptă intensă pentru Mariupol, un oraș-port de la Marea Azov.

Sursa:ro.stiri.yahoo.com

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.