ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ghid de luptă împotriva asimilării

Ghid de luptă împotriva asimilării

Trăiesc în secolul XXI și nu înțeleg frica de asimilare pe care o au națiunile mici în fața celor mai mari și, cu atât mai mult, cei mulți în fața celor mai puțini. Toată chestiunea constă, de fapt, în calitate, mai degrabă decât în cantitate, cu atât mai mult într-o eră tehnologizată.

Trăim într-o perioadă în care o persoană poate “asimila” alte miliarde de persoane, iar drept exemplu avem fenomenul Facebook, McDonald, Apple și altele. Poate că trebuie să ne găsim “culoarea”, individualitatea…

Nu trebuie să te izolezi, să stai în afară și nici să construiești în jurul tău “ziduri chinezști” sau “cortine de fier”. Dimpotrivă, este timpul să faci un pas spre unitate și înțelegere. Autentifică-te în familia generală a națiunilor lumii și contribuie la dezvoltarea comunității globale. Astăzi, acest “zid” este chiar în inima Europei: problemele legate de emigranții care trăiesc în această regiune, la treia sau a patra generație, devin tot mai multe, iar soluția nici măcar nu se preconizează să apară.

Cele mai strălucite minți ale omenirii trebuie să se gândească azi la aceste aspecte, astfel încât mâine să putem lăsa copiilor și nepoților noștri o lume cel puțin similară celei pe care am preluat-o noi de la părinții noștri.

Ei bine, dacă încă ne temem de asimilare, este timpul să renunțăm la inactivitatea pesimistă și să trecem la treabă!

Fiți siguri că, atâta timp cât vom da lumii personalități precum Pușkin, Mozart, Einstein sau Gandhi, nu vom fi amenințați de asimilare. Muhammad Ali Suleimanov, blogger tătar din Crimeea.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/TOCpress: Cum să luptăm împotriva asimilării

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: