ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ghid de luptă împotriva asimilării

Ghid de luptă împotriva asimilării

Trăiesc în secolul XXI și nu înțeleg frica de asimilare pe care o au națiunile mici în fața celor mai mari și, cu atât mai mult, cei mulți în fața celor mai puțini. Toată chestiunea constă, de fapt, în calitate, mai degrabă decât în cantitate, cu atât mai mult într-o eră tehnologizată.

Trăim într-o perioadă în care o persoană poate “asimila” alte miliarde de persoane, iar drept exemplu avem fenomenul Facebook, McDonald, Apple și altele. Poate că trebuie să ne găsim “culoarea”, individualitatea…

Nu trebuie să te izolezi, să stai în afară și nici să construiești în jurul tău “ziduri chinezști” sau “cortine de fier”. Dimpotrivă, este timpul să faci un pas spre unitate și înțelegere. Autentifică-te în familia generală a națiunilor lumii și contribuie la dezvoltarea comunității globale. Astăzi, acest “zid” este chiar în inima Europei: problemele legate de emigranții care trăiesc în această regiune, la treia sau a patra generație, devin tot mai multe, iar soluția nici măcar nu se preconizează să apară.

Cele mai strălucite minți ale omenirii trebuie să se gândească azi la aceste aspecte, astfel încât mâine să putem lăsa copiilor și nepoților noștri o lume cel puțin similară celei pe care am preluat-o noi de la părinții noștri.

Ei bine, dacă încă ne temem de asimilare, este timpul să renunțăm la inactivitatea pesimistă și să trecem la treabă!

Fiți siguri că, atâta timp cât vom da lumii personalități precum Pușkin, Mozart, Einstein sau Gandhi, nu vom fi amenințați de asimilare. Muhammad Ali Suleimanov, blogger tătar din Crimeea.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/TOCpress: Cum să luptăm împotriva asimilării

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: