ROMÂNIA BREAKING NEWS

Gheorghe Cavcaliuc, Șeful interimar al poliției moldovene, a fost reținut aproape trei ore pe aeroportul Domodedovo din Moscova, de poliția rusă

Gheorghe Cavcaliuc, Șeful interimar al poliției moldovene, a fost reținut aproape trei ore pe aeroportul Domodedovo din Moscova, de poliția rusă
Gheorghe Cavcaliuc

Gheorghe Cavcaliuc

Șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție (IGP) din Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut timp de trei ore, marți, pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Explicația oficială dată de poliția rusă a fost că ar fi fost confundat cu un infractor dat în urmărire internațională.
Gheorghe Cavcaliuc (foto dreapta), care călătorea spre Minsk, împreună cu ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan, a fost reținut de poliția rusă pe aeroportul Domodedovo, din Moscova, relatează site-ul Unimedia.info. citat de romaniabreakingnews.ro

Cavcaliuc a fost reținut inițial pe motiv că ar exista anumite probleme cu pașaportul său. Ulterior, grănicerii ruși și-ar fi motivat decizia prin faptul că acesta ar semăna cu o persoană dată în urmărire internațională.

După trei ore a fost eliberat, iar agenții Serviciului rus de Securitate (FSB) au prezentat scuze pentru confuzie, a declarat Cavcaliuc pentru Publika TV.

După ce a fost eliberat de autoritățile de la Moscova, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că nu a primit nicio explicație privind reținerea lui.

„Cred că este legat de cțiunile mele profesionale, pentru că am documentat multe organizații criminale internaționale. De la început mi-au spus că aș avea probleme cu pașaportul. Apoi au declarat că aș semăna cu un infractor dat în căutare”, a mai spus Gheorghe Cavcaliuc.

La rândul său, ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a declarat pentru Unimedia că este vorba despre o neînțelegere.

„Actualmente suntem împreună cu delegația la Aeroport. Mergem la Minsk. Este vorba despre o neînțelegere, ne vom clarifica. Nimeni nu este reținut. Vom veni cu o declarație oficială dacă va fi necesar”, a precizat Balan.

Oficialii au luat apoi avionul către capitala Belarusului, unde urmau să participe la reuniunea ordinară a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Interne ai statelor membre CSI.

Editat și publicat de Lena Captari / Flux News MDromaniabreakingnews.ro / surse: mediafx.ro, unimedia.md, publika.md

sursa foto: trm.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: