ROMÂNIA BREAKING NEWS

Germania, Franța, Olanda, Belgia și Austria se opun oricărei inițiative de admitere a Ucrainei în Uniunea Europeană

Germania, Franța, Olanda, Belgia și Austria se opun oricărei inițiative de admitere a Ucrainei în Uniunea Europeană

Diplomatul francez Pierre Vermont  afirmă într-un interviu acordat ziarului olandez Volksrant, că un grup de state puternice precum Germania, Franța, Olanda, Belgia și Austria se opun oricărei inițiative de admitere a Ucrainei în Uniunea Europeană.

Potrivit diplomatului francez, citat de site-ul NLtimes.nl, cele cinci state UE se opun introducerii în Acordul de asociere cu Ucraina a oricărei posibilități de integrare a acestei țări în Blocul comunitar.

Pierre Vermont a explicat că problema posibilei aderări a Ucrainei la Uniunea Europeană a fost dezbătută de multe ori, dar rezultatul a fost același.

„Un grup de țări – statele baltice, Polonia, Marea Britanie și Suedia – au vrut să introducă o clauză privind perspectivele aderării Ucrainei la Uniunea Europeană”, a explicat diplomatul francez.

„Dar alte țări – Franța, Germania, Olanda, Belgia și Austria – se opun ideii. Refuză să ofere orice promisiuni privind viitorul Ucrainei”, a precizat Vermont.

În 6 aprilie a.c. Olanda va organiza un referendum privitor Acordului de asociere UE-Ucraina.

Publicat de Andrei Rădescuromaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: