George Simion (Platforma Unionistă Acțiunea 2012) – Liber spre R. Moldova

George Simion

George Simion

Curtea de Apel din Chișinău a decis ridicarea interdicției impuse lui George Simion, liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, expulzat în luna mai de pe teritoriul Republicii Moldova, cu o interdicție de reintrare în această țară timp de cinci ani.

„Autoritățile diplomatice ale României au făcut diligențe pe lângă cele ale Republicii Moldova pentru soluționarea cauzei. În acest context, cererea de urgentare a procesului, care trebuia să aibă loc inițial pe 23 septembrie, a fost aprobată și procesul a putut avea loc săptămâna aceasta”, a declarat George Simion pentru MEDIAFAX.

Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, cetățean român, a fost reținut în 13 mai de agenții Serviciului moldovean de Informații și Securitate (SIS), iar în scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicție de reintrare în această țară timp de cinci ani.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a solicitat, la două zile după aceea, la Bratislava, în cadrul unei discuții cu omologul său din Republica Moldova, Natalia Gherman, soluționarea situației expulzării cetățeanului român George Simion.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / sursa: mediafax.ro