ROMÂNIA BREAKING NEWS

George Simion (Platforma Unionistă Acțiunea 2012) – Liber spre R. Moldova

George Simion (Platforma Unionistă Acțiunea 2012) – Liber spre R. Moldova
George Simion

George Simion

Curtea de Apel din Chișinău a decis ridicarea interdicției impuse lui George Simion, liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, expulzat în luna mai de pe teritoriul Republicii Moldova, cu o interdicție de reintrare în această țară timp de cinci ani.

„Autoritățile diplomatice ale României au făcut diligențe pe lângă cele ale Republicii Moldova pentru soluționarea cauzei. În acest context, cererea de urgentare a procesului, care trebuia să aibă loc inițial pe 23 septembrie, a fost aprobată și procesul a putut avea loc săptămâna aceasta”, a declarat George Simion pentru MEDIAFAX.

Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, cetățean român, a fost reținut în 13 mai de agenții Serviciului moldovean de Informații și Securitate (SIS), iar în scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicție de reintrare în această țară timp de cinci ani.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a solicitat, la două zile după aceea, la Bratislava, în cadrul unei discuții cu omologul său din Republica Moldova, Natalia Gherman, soluționarea situației expulzării cetățeanului român George Simion.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / sursa: mediafax.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: