ROMÂNIA BREAKING NEWS

George Simion, liderul platformei Acțiunea 2012, reținut în prealabil de SIS, a fost expulzat din Republica Moldova

"Sunt în vamă, expulzat cică 5 ani, aştept hârtia. Se temeau sa nu fie multă lume pe ‎16 mai‬ pentru ‎unire‬", a adăugat George Simion, în mesajul postat pe Facebook.
George Simion, liderul platformei Acțiunea 2012, reținut în prealabil de SIS, a fost expulzat din Republica Moldova

Autoritățile moldovene l-au reținut și expulzat pe George Simion, liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, o mișcare care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România, cetățeanul român primind interdicție de a mai intra pe teritoriul moldovean cinci ani, scrie Jurnal de Chișinău.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, cetățean român, a fost reținut miercuri de agenții Serviciului moldovean de Informații și Securitate (SIS), iar în scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicție de reintrare în această țară timp de cinci ani.

În urmă cu scurt timp, George Simion a confirmat pe pagina sa de Facebook că a fost reținut de SIS, explicând că motivul ar fi marșul unionist pe care Platforma Acțiunea 2012 îl va organiza sâmbătă în Chișinău. „Ei nu sunt de acord cu protestul din 16 mai”, afirmă Simion.

„Sunt în vamă, expulzat cică 5 ani, aștept hârtia. Se temeau sa nu fie multă lume pe ‎16 mai‬ pentru ‎unire‬”, a adăugat George Simion, în mesajul postat pe Facebook.

Serviciul moldovean de Informații și Securitate nu a comentat informațiile.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 este o coaliție de asociații nonguvernamentale și grupuri civice care susțin unirea Republicii Moldova cu România.

George Simion a mai fost vizat de o interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova în decembrie 2014, dar măsura a fost anulată în doar câteva ore. George Simion explica atunci că s-a aflat în această situație din cauza atitudinii critice față de Guvernul de Chișinău.

Platforma Acțiunea 2012 va organiza sâmbătă, la Chișinău, un marș unionist.

MAE: Ambasada din Chișinău a aflat din surse publice de reținerea lui Simion, e în drum spre România

Ambasada României la Chișinău a aflat în după-amiaza zilei de miercuri, din surse publice, despre reținerea cetățeanului român George Simion de către reprezentanți ai Biroului Migrație și Azil al Republicii Moldova și a cerut clarificări, luând legătură și cu Simion, aflat acum în drum spre România.

Informațiile sunt prezentate de Ministerul român al Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis miercuri seara.

„Misiunea diplomatică a luat imediat legătura cu autoritățile competente ale Republicii Moldova – Ministerul Afacerilor Interne și Biroul Migrație și Azil – și a solicitat clarificări. O cerere formală în acest sens a fost adresată Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. În paralel, Ambasada l-a contactat pe cetățeanul român, pentru a asigura întreaga asistență care ar fi putut fi necesară. Domnul George Simion a informat misiunea diplomatică cu privire la situația sa, fără a formula solicitări concrete. În prezent, cetățeanul român este în drum spre România”, se arată în comunicat.

Ministerul adaugă că, prin Ambasada României la Chișinău, păstrează în atenție cazul, pentru obținerea tuturor informațiilor clarificatoare.

Editor: Lena Captari / Sursa: mediafax.ro prin romanibreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: