ROMÂNIA BREAKING NEWS

George Maior, întâlnire cu Barack Obama la Casa Albă

George Maior, întâlnire cu Barack Obama la Casa Albă

Noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, și-a prezentat joi, 17 septembrie 2015, scrisorile de acreditare președintelui Barack Obama, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Albă

Cu această ocazie, ambasadorul George Maior a menționat importanța Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii pentru relațiile dintre cele două țări și relevanța sa în planul stabilității și securității regionale.

„Parteneriatul Strategic este un pilon de bază pentru politica externă și de securitate a României. Sprijinul SUA a ajutat România pe drumul democratizării, al respectării drepturilor omului și statului de drept, făcând din țara noastră un model pentru țările din regiune”, a precizat ambasadorul, subliniind totodată că România reprezintă o insulă de stabilitate pentru flancul estic al Alianței Nord Atlantice.

De asemenea, în mesajul transmis președintelui Barack Obama, George Maior a prezentat prioritățile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperării în domeniul securității, întărirea dimensiunii economice și a schimburilor comerciale, încurajarea investițiilor și a transferului de tehnologie, consolidarea securității energetice, precum și intensificarea cooperării în domeniul educației și inovației.

„România are un angajament ferm pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investițiilor americane și creșterea schimburilor comerciale”, a apreciat ambasadorul, potrivit unui comunicat al Ambasadei României în SUA

Cu ocazia ceremoniei, ambasadorul George Cristian Maior i-a vorbit președintelui Barack Obama despre simpatia pe care o au românii față de Statele Unite, context care poate contribui substanțial la adâncirea relațiilor de parteneriat dintre cele două țări.

La ceremonia de la Casa Albă, ambasadorul George Cristian Maior a fost însoțit de soția sa și cei doi copii.

Fostul director al Serviciului Român de Informații (SRI) SRI George Maior a fost propus, la sfârșitul lunii aprilie, pentru postul de ambasador extraordinar și plenipotențiar în SUA, decretul de numire fiind semnat de președintele Klaus Iohannis la 29 iunie.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: